Hem och iväg igen

Idag är det dags att städa lilla stugan, packa ihop mina saker och bege mig hemåt. Det blev en kort vistelse den här sommaren. Väl hemma ska jag stuva om resväskan, fixa utflyktsmackor med stekt ägg och sallad. Tidigt imorgon bitti bär det av igen. Göta kanal – här kommer vi!

Det ska bli skönt med vuxensällskap, jag har saknat det här. Andra somrar har Vännen vid sjön varit hemma, då har vi grillat tillsammans, plumsat i sjön ihop. Men i år är hon långt borta, på betydligt mer spännande äventyr.

Igår förgyllde Yngsta min dag. Vi gick på marknad ihop, åt langos och köpte några smågrejor. Glass och kaffe, lek med den prickiga, sedan var det dags för min tös att åka hem till civilisationen igen. Guldtimmar! Tänk vad det senaste året har lärt mig.

Här kan jag sitta i timmar och drömma mig bort. Vänligen bortse ifrån urusel fototeknik. ;o)

***

Häromdagen lyssnade jag på Pär Johanssons Sommarprogram. Om du missade programmet kan jag varmt rekommendera dig att höra på det via webben.

Oj, vad mina tankar studsade hit och dit. Och återigen ifrågasatte jag mitt yrkesval. Det blir lätt så när jag är ledig och ekorrhjulet snurrar saktare. Då hinner hjärtat docka upp bredvid hjärnan, eller om det är tvärtom. Pär pratar om det viktigaste som finns – att se varandra för de vi faktiskt är.

*P*

Annonser
Det här inlägget postades i Spridda skurar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hem och iväg igen

 1. Dina dagar verkar ha varit underbara, om än i avsaknad av vuxensällskap, men dagar av sådant slag kan visa sig vara till mycket godo för själen.
  Det går ju dessutom att vända på allt, och positivt med Vännen vid sjöns stora äventyr är att du fick tid med Yngsta. Helt säkert hjärtevarmt för dig, och så också för mig.

  Programmet med Pär Johansson har jag lyssnat på i dag. Mycket klokskap, förmedlad rakt och naturligt. Vi har alla en önskan att bli sedda och hörda, och vi har alla en plats att fylla, oavsett på vilket sätt vi är störda!

  Tänker på en annan klok människa, Maria Scherer, som har skrivit – ”Man är aldrig för gammal, möjligen för ung” – beträffande dina studsande tankar. Oj, inte så att jag menar att du är gammal…äsch, detta kommer jag väl ändå inte ur…åhh, du är vacker som en sommarmorgon, med ungdomligt sprudlande sinne kryddad med stor portion klokskap…

  Nåväl, tillåt ditt hjärta och din hjärna att docka…och lyssna inåt.

  Önskar dig en riktigt trevlig kanalfärd 🙂 Kram

 2. *P* skriver:

  Tack för dina snällord! 🙂
  Du vet hur svårt det är att ta steget…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s