Återkommande

Har du många traditioner som du håller fast vid, så här i juletid?

Jag har faktiskt försökt att skapa några nya under de senaste åren. Glöggträffen den tredje advent är en. Yngsta och jag köper gran tillsammans, är en annan.  Själv måste jag se åtminstone första avsnittet av julkalendern. Maten körs i repris – små köttbullar och brunkål görs någon gång i december. På lillejulafton (vi säger så i Skåne – det är nästan som en helgdag), fixas skinkan och kanske revbensspjällen. Eftersom flickorna firar jul med sin far då, brukar jag dricka glögg och slå in julklappar. De första åren var den kvällen riktigt tuff för mig, men numera är den välkommen.

Presenter i julstrumporna på julaftonsmorgon är ett måste. Pusselläggande likaså. Jag skulle vilja skapa fler traditioner som innefattar mina vänner. Ni kanske ger mig något tips?

*P*

Annonser
Det här inlägget postades i Spridda skurar. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Återkommande

 1. Elisabet skriver:

  Nej, mitt liv har varit så hit-och-dit åren efter skilsmässan, så det är som dåligt med sånt. När jag bodde i Ystad, brukade jag fira jul tillsammans med min syster och hennes familj (i Skåne), medan mina egna barn tillbringade halva dagen med mig hos syrran och resten hos pappa och hans fru.
  Krångligt för alla på ett sätt.
  Ångestfyllt.
  Jag brukar tänka …, hur många tiotusentals människor i vårt land har inte ångest inför julen och barn som ska fira på olika ställen och .., ja, allt det.
  Nåja, jag ska läsa vidare hos dig och kanske hoppas på några traditionstips ,-)
  (Här ute på landet, har jag ju dessutom så långt till mina vänner i Ystad .., det blir till att ordna traditioner med pv kanske ..?)

  Stor kram till dig, *p*

  Jag minns ännu hur len du var om handen.

 2. rapakalja skriver:

  Jag hade tyckt det varit roligt med en kväll i sanning eller pass-anda.
  Alla skriver 10 olika frågor som läggs i en hatt som man får dra.
  Man väljer om man vill svara eller passa. Det är allt.
  Hade varit roligt i ett sammanhang med människor som man kanske inte känner ännu heller, bara för se om den uppfattning om vad man trott om en människa stämmer eller ej.
  Ingen tradition i sig…men dock ändå liten intressant.
  Traditioner? Att gemensamt göra ett kollage inför nyår tillsammans med barnen över året som varit på ena halva av tavlan, och kanske de gemensamma önskningarna inför året som kommer på den andra halvan?
  Kanske vänskaps-kollage? Ett över Lina-Pelli tiden som varit- och en halva över vad man önskar varandra….?
  Puss på nosen!

 3. Lena skriver:

  Idag ska jag på champagnemingel för att fira ljusets återkomst hos en väninna som inrättade denna tradition för några år sen. Har inte ett smack med julen att göra men dyker alltid upp i juletid.

  Och så håller jag på att alldeles snart flytta ihop med en man som är GALEN i julmat och nog inte kan fira julafton om det inte finns 4-5 sorters sill på julbordet… Jag som nöjer mig med ett par hemmarullade köttbullar!

 4. pbloggen skriver:

  Elisabet – ja, du har ju verkligen läge att skapa nya traditioner nu. Det ska bli spännande att följa! *hjärtekram*

  rapakalja – härligt med ert collage, det vill jag gärna se! Å varför inte ett vänskapsdito?! *pussåkärlek*

  Lena – app, app, app! Vad är det du nämner sådär i förbifarten?! Uppdatering via mail önskas! Grattis och lycka till!

 5. Hej P. Var det du som var dålig på att svara på kommentarer? ler
  Min tradition är marsinpangris och så köper jag julklapp till alla som jag tycker gjort sig förtjänst av det under året. Att pussla är kul, men svårt att hitta något vettigt tema tycker jag? Att byta julklappar med varandra anonymt kan vara kul. Lägga alla i en hög och dra ett lottnummer typ.

 6. pbloggen skriver:

  Hej och välkommen hit cathrin!

  I år blir det julklappsleken hos goda vänner på juldagen. Kan bli kul!
  Pusselfavoriten heter Jan van Haasteren. Tokiga och detaljerade pussel där jag upptäcker nya detaljer hela tiden. Rekommenderas!

 7. Kaiza skriver:

  En enda långvarig tradition och det är glöggmingel med mannens syster och familj kvällen före julafton. Det bästa med hela julen många gånger. I övrigt anpassar vi oss efter hur livet ser ut just då när vi planerar julen och det känns bra tycker jag.

 8. hej P. Hur går det med dina traditioner? Du smyger runt och lämnar omtanke efter dig. Det är väl en fin tradition? Man behöver inte blogga varje dag lär du mig och vad lägger du för puzzle?

 9. pbloggen skriver:

  Kaiza – det ligger mycket i det du skriver, vi får snickra och skruva för att det ska passa. I år blev det riktigt bra här!

 10. pbloggen skriver:

  cathrin – tänkte på det tidigare idag faktiskt. Försöker skicka ut små flingor av omtanke lite här och där. Det tycker jag om.
  I år har jag inte lagt något pussel! Kanske för att helgen känns så kompakt och kort?
  Mysigt har jag haft det iallafall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s