Helg i tystnaden och stillhetens tecken

Vi har känt varandra sedan 1971, då vi började ettan på Risebergaskolan i Malmö. I år fyller vi alla femtio år. Var sjätte vecka träffas vi, äter en bit mat och pratar om livet. Vi tar vid där vi slutade förra gången, vi kan varandras historia. Ibland blir det djupa samtal, ibland bubblande fnissande.

I lördagsförmiddag korkade vi upp en flaska Prosecco på tåget till Varberg. Himmelskt god röra med gös och hembakat fröknäcke sköljdes ned med bubblorna. Väl framme i Varberg tog vi en tur på torget där det pågick en marknad. Klänning till minstingen, som nollar först på fredag, skulle hittas. Därför for vi ut och in i butiker, själv smet jag ifrån gänget och hittade stövlarna med stort S. Alldeles för dyra, men jag lever ju bara en gång!

Efter incheckning öppnade jag och min hjärtesyster baren på vårt rum. Prat, snacksknaprande och rödvinsskålande. Sen var det dags! I varsin svart yukata och dito tofflor klapprade vi runt i Asian spa. Ett par av oss drabbades av ett svårt skrattanfall när vi klev in i ett mörkt, tyst rum för att lägga oss på vattenbäddar. Det gick tackolov snabbt över. Tiden försvann och vi njöt av tvagning, bad och bastu. Te med ingefära och citron dracks i mängder, klyftor av apelsin och grape svalkade.

På kvällen serverades en trerättersmeny och under söndagsförmiddagen njöt vi av stillhet och bad igen. Lördagens yogapass gjorde sig påmind i min stela kropp, men ack så len och mjuk jag är i hud och sinne.

Att det är grått och mörkt utanför det regnvåta fönstret nu, känns inte så tungt som det brukar. 🙂

*P*

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helg i tystnaden och stillhetens tecken

  1. Corleonia skriver:

    Vad kul att ha varandra så där efter många år!

  2. Låter som en kanondag !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s