Födelsedagsfirande

Inför sin 23-årsdag hade Yngsta en önskan: att hela familjen firade på en gång. Inte som tidigare år då hon firats dels hos pappa och dels hos mig. En rimlig önskan som uppfylldes i lördags på en restaurang i stan som serverar asiatisk buffé, helt vegansk. Mamma och pappa med respektive, Storasyster med lille prinsen och så mAnnens son, en hanterbar samling människor.

Jag är glad och tacksam för att min dotter berättade att hon ville ha det så där. Det är nog inte helt enkelt med föräldrar som inte lever tillsammans.

Gårdagen inleddes med loppisbesök i Malmö, även detta tillsammans med Yngsta. Jag tycker så mycket om att göra vardagssaker med henne. Igår var jag och mAnnen på jakt efter ett bord till ”tredje rummet” – det som tidigare var flickornas. Yngsta och jag gick en sväng där jag hittade ett gammalt köksbord som kunde vara lämpligt. En stund senare anslöt mAnnen och efter sin runda ville han visa oss nåt han hittat. Det var samma bord. Yngsta avbröt oss i vårt resonemang om bordet var bra. ”Räcker det inte att ni båda hittat samma bord, oberoende av varandra?” Jo, såklart det räckte. Nu står bordet här hemma tillsammans med en riktigt cool stol, som jag blev blixtförälskad i. I vardagsrummet bekantar sig en blå fåtölj med övriga möbler. Jag som är väldigt oblå, har redan suttit i den och njutit ett par gånger.

Söndagsutflykten avslutade jag och dottern med att handla mat. Tänk att tom det är mysigt att göra tillsammans. Orden flödar så naturligt när man gör något ihop och erfarenheter och tips utbyts. Lyckan var fullkomlig när en hel hylla med Astrid & apornas varor och diverse andra veganska saker hittades. Dottern fick tillfälle att fylla på förråden.

Måndag igen. Femdagars vecka igen. Det får gå det också.

*P*

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Födelsedagsfirande

 1. Tomtan skriver:

  Vad mysigt det låter.

 2. Maria skriver:

  Det var en bra önskan av dottern!

 3. Ibland tänker ”ungarna” bättre än vi vuxna, det var kanske den bästa presenten, att får fira med båda föräldrarna samtidigt 🙂

  Jag är glad att jag och exet ordnade med studentfirandet tillsammans när mina flickor gick ut skolan. Nu har vi inga problem att umgås alls, men normalt så blir det ju annars att man firat var för sig, vid bemärkelsedagar. Nu har båda flyttat hemifrån, så då faller det sig naturligt att vi alla går till dom i stället 🙂

 4. WoW skriver:

  Bilder?

 5. pysbloggen skriver:

  Bästa umgänget tycker jag jag har med döttrarna, helst att vi är alla tre. Hittade oxå Astrid och aporna på”min ”butik, en blir glad!

 6. pbloggen skriver:

  Visst var det, Maria! 🙂

 7. pbloggen skriver:

  Nillan – ja, vi löste Äldstas studentfirande så också för ett antal år sedan. Tackolov så har vi varit vänner genom åren, jag och pappan, det underlättar avsevärt. Visst är de kloka de små liven!

 8. pbloggen skriver:

  Wow – på loppisgrejorna eller femdagarsveckan? 😉

 9. pbloggen skriver:

  pys – visst är det gott att umgås med dem!
  Jag köpte rökt tofu bla, det har jag inte testat förut. Spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s