Alltid dessa drömmar

När jag drömmer om ett stort bord, till bredden fyllt av disk från ett kalas, då vet jag.

När jag drömmer om att jag försöker hitta något att bjuda på, men bara hittar några smårester glass och när det sen inte finns något rent porslin att servera på, då vet jag.

Imorgon är det min tur att ha de kära klasskamraterna här. I normalfallet har jag menyn klar i huvudet några dagar innan. Lilla hemmet är städat och presentabelt när jag lämnar det på morgonen. Det senaste året har jag tom dukat kvällen innan, för att jag njuter av att göra det i lugn och ro.

Idag vet jag nästan ingenting och här är skor och saker överallt. Hemmet blir förändrat när det stått öppet för våra barn en helg. Lille prinsen sprider sina leksaker runt omkring sig, på samma självklara sätt som han delar med sig av sin kärlek. Livet avstannar såna helger, trots att de pågår i ett bitvis rasande tempo.

Det kommer att finnas mat på ett dukat bord imorgon och ingen ska behöva trampa på färgglada Duplobitar. Allt det där löser sig.

Att jag överhuvudtaget tänker på det, är säkert eftersom jag ofta vaknar med en känsla av besvikelse just nu. Det vill jag också lösa och jag är den enda som kan göra det.

Måndag. Femdagarsvecka.

Godmorgon!

*P*

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Alltid dessa drömmar

 1. Maria skriver:

  Ja, allt löser sig.

 2. Tomtan skriver:

  Allt löser sig (har jag hört)

 3. WoW skriver:

  Besvikelse låter ju inte som en trevlig morgonkänsla 😦

 4. Elisabet skriver:

  Nog är det fascinerande vad drömmar säger oss!

 5. pysbloggen skriver:

  Jag tror de säkert har överseende med legobitar på golvet. Jag skulle då göra det själv. Om nån vill ge mig mat och en trevlig stund så är jag glad. Men visst vill man åtminstone ha handfatet och toastolen ren. Och mat. Inte på samma ställe dock.

 6. lenaikista skriver:

  Ja, tänk när en liten person varit på besök och förnöjsamt utforskat det. Sen ser man sig omkring och det är grejer ÖVERALLT! I flera dar dyker de upp, på de underligaste ställen. Hur gick det till? Fast det är charmigt – även hos andra 😉

 7. Corleonia skriver:

  Det är nog trevligast att ses, att det är som det är med grejor, brukar vänner ha överseende med. Besvikelsen, låter tungt att vakna med. Hoppas det löser sig.

 8. pbloggen skriver:

  Besvikelse konfronterade jag igår, så den känslan löstes upp. Skönt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s