Tisdagar 

Vi har väl pratat om just den veckodagen?! 

Här hemma inleddes den av frukost och en flygande sked. Den sistnämnda fångades upp av snabba små fötter. Inne i duschen hälldes duschtvål i håret istället för balsam. Rent blev håret iallafall. Väl på jobbet bråkade en datorskärm, som det inte gick att få support på, eftersom avtalet löpt ut. Det var bara att kolla runt efter en annan skärm på kontoret. En sådan hittades och installerades. Den funkad utmärkt i fem minuter, sedan slocknade den. Som tur var fanns ytterligare en oanvänd skärm, som fick inta plats på mitt skrivbord. Den klarade hela dagen. 

Lilla mobilen tramsade sig, efter det att jag försökt få en parkerings-app på plats under måndagen. Igår tänkte jag slutföra det hela och hamnade i något Moment 22, där jag klickade på ett av två alternativ för att komma vidare. Nu är ingenting sig längre likt på mobilen. 😳 Mina fingrar fortsätter dock trycka där ikonerna brukade finnas. Nåja, jag vänjer väl mig.

Mellan skärmbytena ringde mor och berättade att far hade fallit igen och hämtats med ambulans, ordentligt blödande. 

Jag körde hem till mor när jag hade slutat arbeta, satt och pratade ett par timmar och såg till att hon fick lite ätbart i sig. Funderade återigen över vår förgänglighet. Käre vännen Th’s pappa somnade in i lördags och i ett annat hus på landet hjälper finvännen M sin mamma att vårda dennes sambo under hans sista dagar i livet. I det perspektivet är blåbär på strumporna inte hela världen, utan snarare något att distrahera tankarna med. 

Dagarna idag är också mogna tomater i växthuset, rosor som blommar om och favoriterna i form av höstanemoner i morgonsolen. 

Det kommer fler tisdagar, massor av dem. De där veckodagarna som känns lite onödiga, men som trots allt länkar samman de andra till det vi kallar livet.

*P*

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Tisdagar 

 1. Maria skriver:

  Ja men jag tycker ändå man kunde få radera vissa dagar.

 2. MiesLiv skriver:

  Ja, tisdagar är verkligen bara skit. Bort med dem ur kalendern. Det röstar jag för!

 3. Corleonia skriver:

  Jag har inte tänkt tidigare just på tisdagar som elände – snarare att vissa dagar skulle man kunna ta bort bara – så där i efterhand.
  Å andra sidan börjar jag ha för många sådan att ta bort – så då blir det kanske mer veckor som ska bort. Går det lika bra tror du?

 4. MarveW skriver:

  Ibland behöver man lite perspektiv på livet, vad som är stort och smått. Men småsten skaver och det är illa nog.

 5. pysbloggen skriver:

  Jag önskar bort just nu, men ändå inte.

 6. Znogge skriver:

  När det blir skarpt läge så blir man tacksam för alla dagar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s