Sov som en kratta

Huruvida nu krattor sover…

På nätterna blir små funderingar stora troll. Visst är det där märkligt?! När morgonljuset är här och ”guldgröten” halväten, då känns de där tankarna ganska avlägsna igen. Skönt! Ett par saker kan jag behandla under dagen och en tanke får jag bara acceptera. Plättlätt! *host*

Det slog mig igår hur mycket med ”familjär” jag blivit de senaste åren. I lördags träffade jag ju mAnnens bröder och svägerskor, igår tittade Kärmor in på en kortis. Söndagen till ära bjöds hon på knäckebröd med ägg och kaviar, en kopp kaffe till det. Sedan skjutsade hon sin mellanson till Limhamn där min bil stod sedan lördagen.

På eftermiddagen hälsade vi på mor och far, som jag skrev tidigare. Far uppskattar böckerna med ”stor stil” som jag lånade åt honom tidigare i veckan. Bra! Han tycker ju om att läsa, då är det tråkigt om ögonsjukdomar ska hindra honom.

Fars bror dog i förra veckan och vi pratade lite om honom och fars övriga fyra syskon. Nu är det bara far kvar, minstingen född 1931. Jag undrar hur det där känns? Mina föräldrar ska inte gå på begravningen, istället skickas en liten hälsning via Läkare utan gränser. Tänk att jag med några klicka på datorn skickade iväg ett bidrag och en hälsning. Förstår att mor och far tycker att det där är lite hokuspokus.

Förra lördagen gick en väns pappa bort och det är klart att tankarna fladdrar åt det hållet. När händer det? Det kan vi aldrig veta. Därför känns det bra att ha hittat ett sätt att titta till föräldrarna på som funkar för alla.

Ikväll ska jag hem och pussa på mina barnbarn, lämna lite grejor de glömde här förra helgen.

Yngsta har jag inte kramat sedan sommaren 2016, det känns väldigt länge sedan. Men så kan det ju bli. Jag ville att döttrarna skulle växa upp och bli självständiga. Då slog nog inte tanken mig att en av dem skulle flytta till andra sidan klotet. 🙄

Nu dusch och frisör!

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Sov som en kratta

 1. Maria65a skriver:

  Kommer det bild på insta senare?

  En sak har jag lärt mig av de män jag träffat – på natten sover man och börjar aldrig fundera på saker vid läggdax. Det har jag tagit till mig och 99 gånger av 100 somnar jag utan att tänka en tanke (precis som alla män jag träffat hahahaha) och sover gott hela natten 🙂

 2. MarveW skriver:

  Det är intressant det här med familj. En gång i tiden uppfattade jag att jag hade en stor släkt. Nu har den krympt, så även den närmaste familjen. Jag hade inte riktigt tänkt på hur föränderlig en familj kan vara. Kanske att det bidrar till hur viktig den kan uppfattas.

 3. Anne skriver:

  Lite spännande det där – en strävar hårt efter att ungarna ska bli kloka och självständiga. Sen när de blivit det… ja, då är det inte riktigt lika kul längre 😉 Men, visst är det skönt om de klarar att stå stadigt på egna ben ändå. Nu har ju min inte dragit iväg lika långt som din och dessutom återvänt till vad som måste kunna betraktas som närområdet.

  • pbloggen skriver:

   Så är det ju och jag försöker tänka att ”är min dotter lycklig, så är jag lycklig”. Går väl så där vissa dagar, men andra fungerar det utmärkt!

 4. WoW skriver:

  Det låter länge med kramar vartannat åt 😬
  Men då blir de desto hjärtligare när ni väl möts förhoppningsvis 😍
  Drömde en massa skumt inatt… kanske en sådan natt!

 5. lenaikista skriver:

  På natten får jag ibland prata allvar med mig: ”Du vet mycket väl att det ser annorlunda ut i dagsljus. Låt det vila till dess.” Sen drömmer jag ofta så intensivt att jag får gå upp en sväng f a inte fastna i samma dröm när jag somnar om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s