Helg med kul-tur.

Ibland, eller snarare ganska ofta, tänker jag på hur lyckligt lottad jag är. Den här helgen har jag tankat kärlek, framförallt den vänskapliga. Igår tog jag nämligen en tur med tåget till Danmark och möttes upp av fina vännen Stina i Humlebæk. Tillsammans spenderade vi några härliga timmar på Louisiana, där vi såg Picasso-utställningen. Nu börjar vi få rutin på det där, så vi gick först en sväng bland konstverken och pausade därefter med lunch. Efter energipåfyllningen tog vi ett nytt varv och kunde njuta lite extra av godbitarna som vi funnit. Extra plus var filmen om Picasso som visades i en salong, samt flertalet videosnuttar som visades lite här och var på små väggskärmar. Den här gången var det keramik som ställdes ut och alla verken var så fint presenterade i glasmontrar, så att man kunde se dem ur alla vinklar och vrår.

Mätta på intryck åkte vi sedan hem till Stina, där vi möttes av hennes lurviga snöbollar till hundar. Promenad, kaffe, rabarberpaj och prat såklart. En toppendag, som alltid när vi träffas. Jag förundras varje gång över känslan, vänskapen. Den är jag glad och tacksam för.

På hemmafronten rådde ett smärre kaos när jag åkte, eftersom mAnnen hade påbörjat Projekt Klädkammare. När jag kom hem hade en ny vägg kommit på plats i vårt tv-rum, som per automatik blivit lite mindre. I sovrummet hade den sedan några år borttrollade extradörren, fått se dagens ljus igen. Det här blir bra vad det lider.

Idag var det så dags för en ny dos kultur, eftersom ”Mannen med de mjuka kramarna” hade vernissage i en av stadens kyrkor. Jag tog med mig Äldsta och vår lilla prinsessa och vi fick en fin liten stund i kyrkan, där vännen L spelade gitarr och sjöng dagen till ära. Lilla barnbarnet satt i sele på sin mors mage och sprattlade lyckligt till musiken. Ljuvliga lilla varelse.

Det var en fröjd att se min konstnärsvän gå runt och prata med folk. Han ger mig alltid en sån varm och innerlig känsla av vänskaplig kärlek. Tack Bosse för att du är du! 💕

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Helg med kul-tur.

 1. Bo Alsensjö skriver:

  Med dina varma känsla iaktaglser ser du världen !
  En konstnär med ord och dig själv som mottagare !
  Tack för ert besök idag och jag sparar dagen
  I ett speciellt rum i mitt hjärta!
  Att få mötas i stunden och ge varandra det vi människor är bäst på ( om vi försöker)
  Mänsklig värme och kärlek och vara
  i varandras energi och våga vara kvar!
  Du o De dina är en kärlek att få möta ❤️🙏❤️
  Tack för dagen, en stor kram och låt livet vilja dig väl❤️🙏❤️

 2. MarveW skriver:

  Ser ut att vara en toppenhelg! Har aldrig besökt Louisiana men ”behöver ”nog göra det vid tillfälle. Att ha tillgång till konst i livet, betyder så mycket.

 3. Jag skriver:

  Vilka bilder du tog i Louisiana! Det är verkligen ett ställe där man kan gå länge och titta.

 4. WoW skriver:

  Det var längesedan jag var på Lousiana nu men har kvar det tydligt i minnet trots det!
  Snöbollarna och hönsgården var inte riktigt lika länge sedan och de minnena är lika varma och goda 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s