Antikrunda i munnen…

Började dagen med ett tandläkarbesök. ”Lagning i underkäken. Med stor bedövning” deklarerade tandläkaren. Helt ok, ingen rör mina tänder utan bedövning. Två sprutor såg till att jag var bedövad i flera timmar. Tänkte på livet och yogan under behandlingen. Fick förklarat att plastfyllningen var från tiden då man precis övergått till plast från amalgam och att klistret i dem inte höll längre. Jaja, allt åldras ju. Jag bad tandläkaren att kolla en annan tand som kändes märklig. Själv hade jag ställt diagnos och räknat med ytterliga 2000 kr i utgift, men det räckte med lite putsning så var det problemet ur världen.

Lyssnade på tandläkaren när han instruerade den praktiserande sköterskan. Efteråt insåg jag att jag hållit mig vaken eftersom jag fick uppgiften att hålla i slangen till en sug. Härligt att kunna koppla av och känna sig trygg. Jag har världens bästa tandläkare!

I hemmet börjat vårt nya rum att ta form, mAnnen har lagt nytt golv och byggt en bokhylla. Eftersom soffan vi hade var för stor, såldes den i helgen. Idag hämtade vi en annan i stan. En kvinna tömde sin avlidnas mors lilla lägenhet och skänkte bort soffan. Som tack fick hon en flaska vin (sambon har idel goda idéer). En god affär kan ju alltid firas, så vi stannade till på en trevlig italiensk restaurang efteråt. Vardagslyx är underskattat!

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Antikrunda i munnen…

 1. MarveW skriver:

  Ett spontant restaurangbesök en vardag ger verkligen guldkant på tillvaron.

 2. Maria65a skriver:

  Nu ser jag framför mig hur ni sitter på restaurang och utanför fönstret står en bil med en soffa fastsurrad på taket.

 3. lenaikista skriver:

  Jag har fortfarande kvar URgamla amalgamfyllningar – plus en del pionjärplastisar. Håller tummarna varje gång… 😱 Men tandläkarskräcken hjälpte min nuvarande tandläkares företrädare mig att bli av med – så jag förblir dem trogna…

 4. Christel Lindqvist skriver:

  Usch för tänder som hela tiden jäklas med oss 😬
  Säger Christel Kottenliv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s