Solskensmorgon

Onsdagar brukar betyda gemensam frukost med mAnnen. Imorse trampade han iväg och köpte ett gott dinkelbröd medan jag bryggde kaffe och plockade fram lite pålägg. En dusch hann jag också med. Nu sitter vi tysta vid bordet med två brinnande ljus och min grapefrukthalva, endast prasslet av tidningen och knattret från tangentbordet hörs. Mysigt!

Igår hörde jag av Barndomsvännen som lät pigg som en lärka. 😍 Hon är ett litet under. Nu är det som det är, konstaterade hon. Vi bokade in en träff om två veckor, det känns väldigt bra. Jag längtar.

Våren har tittat in och jag har fått kli i fingrarna. Penséerna kom i jorden till slut och pyttelilla växthuset har tittats till. Hittepå-grangirlangen plockades ner i helgen och barren efter grankvistarna som tomtarna stod på i julas, sopades ut. Kommande helg tänker jag byta jord, så att tomater och gurka ska växa frodigt i sommar igen. Här inne har jag avokadoprojekt på gång, två olika. Dottern på andra sidan planeten har också planterat, så vi ska se vem som lyckas bäst. 😊

Den senaste tiden, då mAnnen byggt klädkammare och bokhylla här hemma, har jag lagat mycket mat. Igår testade jag att göra burgare av Anammas formbara färs med gott resultat, till det en sås av cashew. Mums, säger jag bara. Panikpicklad rödlök förhöjde smakerna. Gissa vad jag ska ha i lunchlådan idag?! 😎

Klockan är 7.47, livet spritter i mig och mAnnen tittar lite när jag sitter här och visslar när jag skriver. Sån är jag, full av energi på morgonen, sedan går det bara utför.

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Solskensmorgon

  1. Maria65a skriver:

    Det låter som om du har det väldigt bra och att du njuter av livet. Det gläder mig här på andra sidan skärmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s