Utflykt

Gårdagen bjöd på tågresor och varenda gång jag åker tåg konstaterar jag hur mycket jag uppskattar det. Den här gången hamnade jag i Ystad, denna söta lilla stad. Efter arbetsmötet, som var syftet med resan, strosade jag runt en stund. Hittade en snygg lampa som jag skulle kunna tänka mig här hemma, njöt av neonskyltar från 50-60-talet, upptäckte massor av klängrosor som var hårt beskurna för att kunna ta fart och alldeles snart klä in vackra gamla dörrar i sin fulla prakt. Små, små blad av stockrosor syntes också längs de pyttiga gatuhusens fasader. Alldeles underbart blir det framåt sommaren.

När jag hade satt mig på tåget och tagit upp min bok, fick jag en galen längtan efter havet. Hmm? Men jag satt ju på fel sida, så jag letade upp en längre fram i vagnen där jag skulle kunna se havet så tydligt som på resan ner några timmar tidigare. Nu var det ju bara det att jag hade åkt bil med kollegan och då, längst kustvägen, kan man njuta av havet mil efter mil. Tåget kör inte på vägen. Rälsen ringlar sig lite längre inåt landet, där åkrarna plöjs och träddungarna börjar skifta över till grönt. I Skåne är det mesta i landskapet mjukt rundat, som jag ungefär. Även det är vilsamt att titta på. Mitt emot mig satt en ung kvinna och läste en bok på franska, emellanåt tittade hon till sin mobil. Själv hade jag lagt ner boken och bara betraktade allt runtomkring mig. Så plötsligt, ute på ett fält, fick jag syn på åtta-tio bruna rumpor och jag hann tänka ”rådjur” innan jag såg en kritvit varelse i flocken. Dovhjortar! Min blick mötte den läsande kvinnans och vi log mot varandra. Vilken naturupplevelse!

Jag längtar ut i naturen en tidig morgon, då vill jag ha kamera och frukost med mig och möta dagen, se när dimman lättar. Fast inte idag…

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Utflykt

  1. Maria65a skriver:

    Jag älskar att åka tåg! Och vill åka där du åker.

    • pbloggen skriver:

      Visst är det härligt! Jag funderar lite på att åka tåg ner i Europa tex, har sått ett frö här hemma. Det måste vara vackert att åka norrut i Sverige också, en oupptäckt del av landet för mig, norr om Orsa alltså. Tänk så mycket jag har kvar att se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s