Klämdag x 2

Fredagen var klämdag och jag hade semester. Äldsta med familj kom hit och så även Kärmor. I trädgården rådde febril aktivitet, det planterades och fixades. Underbart att se den snart femåriga prinsen samarbeta med min 84-åriga svärmor. Plötsligt tittade mAnnens äldre bror in tillsammans med sin fru en stund och vi tryckte in oss på vår lilla innergård, där vi drack kaffe och åt det sista av min vandringssockerkaka. Lite senare gjordes pizza i grillen och eftersom pesto saknades gick jag ut i trädgården och drog upp lite kirskål. Tillsammans med cashewnötter, olja och lite västerbottenost fick det bli en hittepåpesto.

Lille prinsen stannade kvar hos oss, när övriga familjen åkte hem. De behöver andas emellanåt och mormor får ta vid. För säkerhets skull gjorde jag ett bildschema inför lördagen, men vi behövde inte använda det. Det räckte med att berätta att vi skulle åka på utflykt efter frukost och ha matsäck med oss. I lilla skogen strövade vi runt, hittade trollträd och kastanjer, vinbergssnäckor och skalbaggar. På ett par stubbar satte vi oss med varsin tunnbrödsrulle och mumsade. Det blev en bra dag med min guldklimp.

Idag var det klämdag igen, men den här gången i form av mammografi, något jag plikttroget utnyttjar. Det gör väl alla, hoppas jag. Kvällen har ägnats åt årsmöte i bostadsrättsföreningen. Förövrigt kan jag meddela att jag har hittat märkliga hål i gräsmattan, precis i kanten av trädäcket. Anticimex är vidtalade och kommer hit för att kolla om det är råttor. Fy vad äckligt!

Skåne är bedövande vackert, måste jag tillägga. Som vi njöt när vi tog en tur med Lilla blå igår och lät vinden rufsa i kalufserna på väg till vännerna och kvällsmat. Rapsen och kastanjeträden, fåglarna som kviddivittar. Jag älskar det!

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Klämdag x 2

  1. Maria65a skriver:

    Härligt att du använder kirskål

  2. WoW skriver:

    Jag har också klämdag den 14:e och äter kirskål 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s