Lugn söndag

Växtloppis, det är grejor det! Igår styrdes bilen till Skabersjö och en gård där några olika hemmaodlare hade samlats med sina växter. På gårdsplanen stod små krukor med tomater, jordgubbar, pelargoner mm. Knölar av dahlior låg i lådor och inne i stora ladan såldes gurk- och chiliplantor och många andra växter. Där inne huserade också tre unga tjejer och deras ”Silocafé” med hembakade rabarbermuffins och kanelbullar. Självklart sponsrades detta och tillsammans med en kopp kaffe mumsade jag i mig en härlig muffins i solskenet.

Med oss hem följde en gurkplanta, några pelargoner, jordgubbar och tomater. Men först tog vi en sväng hem till svåger och svägerska, där det hölls kalas för deras dotter. Grillad korv, samkväm och rabarberpaj på det.

Väl hemma igen planterades några av växterna och käre sambon kommenterade (återigen) hur nöjd jag ser ut när jag håller på med jord och växter. Precis så är det. Jag blir lugn och går in i min egen lilla bubbla när jag pysslar i lilla växthuset eller planterar i de två nya odlingslådorna. En härlig kontrast till pappersbläddrande och kalkylräknande i arbetslivet.

Nu måndag. Veckan bjuder på Malmöjobb imorgon, som jag längtar dit. På tisdag ska jag på nåt litet event med en kollega, sånt jag inte dras till egentligen, men ibland får man bara hoppa på saker när man bjuds in.

Ta hand om veckan!

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lugn söndag

 1. Maria65a skriver:

  Du är bra på att leva 😊

 2. miatankar skriver:

  Jag är ingen människa som lockas till loppis, men växtloppis skulle jag väldigt gärna besöka! Har aldrig hört talas om sådant. Men kanske det kommer även här, loppis runt olika teman dyker upp mer och mer ofta!
  Önskar dig en fin maj-vecka! I stil med ”livet är gött att leva”

 3. Bo Alsensjö skriver:

  Tack igen för dina levande berättelser !❤️🙏❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s