Så funkar jag

Nu är det konstaterat: vid för hög dos känslomässig belastning, där jag faktiskt inte kan påverka, då stänger min kropp ner.

Detta hände natten till måndagen eller så började det redan på söndagskvällen. Hela kroppen ömmade, som om jag hade hög feber. På natten vaknade jag av hela kroppen kändes låst och i synnerhet knäna gjorde ont, men även kotorna mellan mina skuldror gjorde sig påminda. Vid frukostbordet fick jag i mig 1,5 jordgubbe och två skedar yoghurt, en slurk kaffe pressades ner.

Återvände till sängen efter att ha konsulterat mitt dåliga samvete, att jobba var uteslutet. Sov sedan hela måndagen och natten till tisdagen. Magen värkte och ville inte ha mat.

Stannade hemma igår också, var vaken flera timmar i sträck. Imorse kände jag igen mig själv och nu har jag lovat mig att inte ifrågasätta beslutet att stanna hemma om det här händer fler gånger. Det är bara att kapitulera – sova och återhämta sig.

Efter jobbet åkte jag hem, åt galet god sushi från Rå epok tillsammans med mAnnen och åkte sedan till Ribersborg och tog ett kvällsdopp. Lite väl varmt för mig kanske, men ändå ljuvligt att få plaska runt en stund.

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Så funkar jag

 1. Anne skriver:

  Ja man ska nog lyssna på sin kropp i lite större utsträckning än vad vi vanligtvis gör – klokt val av dig!

 2. Bo Alsensjö skriver:

  Förstår precis!! Jag hamnar där väldigt fort och
  min hjärna stänger av bara och oftast vid känslomässiga stress och krav! Speciellt om jag inte kan klara av det! Väldigt jobbigt jag tappar minnet och får ännu mer ångest!
  Känna som delar i min hjärna inte orkar mer…. var rädd om dig och lyssna och vila !
  Kram min vän!

 3. livetslimbo skriver:

  Man lär sig den hårda vägen ibland. Kram

 4. WoW skriver:

  På ett sätt är jag tacksam att man (även jag) har en kropp som slår ifrån alla reglage innan det blir kortslutning. Så att man är tvungen att återhämta krafter för att klara vardagen ❤️

 5. livsglimtar skriver:

  Känner så väl igen det hela, det är just det som är ett av problemen med min kropp. Jag har det inte bara kopplat till känslomässiga turer utan får en släng av de enklaste saker vissa perioder. Idag ska jag slinga håret, det gjorde att jag hade svårt att somna, vaknar tidigt så klart. Efter frissan brukar min kropp liksom dra ur sladden och då sover jag i timmar, helt väck. Fortsätt vara klok och lyssna på din kropp. Kram

 6. pysbloggen skriver:

  Klokt av dig att ta hand om dig, fortsätt med det! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s