Det var den helgen

Måndag igen. Sol igen. Fel! Det är lite mulet och just nu känns det faktiskt välkommet. En regnskur på det kanske?

Helgen inleddes av Syskonträff där god mat och dryck serverades. Det blev en lugnare tillställning, än vanligt. Men så blir det ju ibland. En svägerska hade nackproblem och var lite dämpad, en annan hade varit på konferens med jobbet och kom direkt därifrån. Hon var trött och bröt upp först, fredagar är ju sådana.

Äldste svågern har börjat pensionsfundera. När ska han gå? Hur ska pensionerna tas ut? Så här i efterhand känner jag att jag gick på lite hårt med mitt krassa resonemang. Livet formar mig mycket just nu med sina existentiella frågor. Har du haft en god inkomst under större delen av arbetslivet, där både du och arbetsgivaren har sparat till dig, så är mitt råd ”Gå så fort du kan. Gå och lev!” Så säger jag väl inte riktigt i min yrkesroll, men som *P* gör jag det. Vem vet vad som händer runt nästa hörn?

Fredagen övergick i lördag och lilla prinsessan hämtades för en helg hos mormor. Storebror skulle få ny medicin och det gällde att förbereda för reaktionen. Det funkade inte den här gången heller, tyvärr. Stackars lille kille och stackars familjen som kämpar så.

Lilla dockan badade i den uppblåsbara pyttepoolen hos mormor, hon älskade det och kröp själv ner i den med ett leende glittrande i ögonen. Vi gick på promenader, provade på vattenmelon och sov middag ett par gånger. Söndagen välkomnades 05.35, men vi låg kvar en stund i sängen. Därefter var det full rulle på charmtrollet. Det är fascinerande att se hur en liten människa suger i sig intryck. Som mormor har jag tid att följa henne de timmar hon är hos mig. Underbart!

Frampå eftermiddagen skjutsade lilla sessan hem och jag fick en jättekram av storebror, innan bilen styrdes mot havet och ett härligt dopp i böljan. Käre sambon stod i vanlig ordning och väntade på att vattnet skulle bli varmare, badkruka! Jag löste det med att stänka ner honom ordentligt, varmare än så här blir det inte i Sverige.

Alla blommor har slagit ut på en och samma gång och när kvällsljuset äntligen tillät gick jag runt och tog några bilder. Älskade lille plätt!

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Det var den helgen

 1. Maria65a skriver:

  Jag har all förståelse för badkrukor! Jag vill att det ska vara 27 grader innan jag badar och njuter av det.
  Det där med pension är svårt. Fick frågan om jag ville löneväxla och före C hade jag genast sagt ja men nu? Vem vet om jag ens lever till pensionen? Livet är fullt av val som känns krångliga att ta.

  • pbloggen skriver:

   Nej, vi vet ju inte om morgondagen.
   Jag slipper fundera över just löneväxlingen, eftersom jag inte ens är i närheten av lönenivåer där såna lösningar kommer på tal. 🤓

 2. pysbloggen skriver:

  Hoppas hoppas lille prinsen får medicin som funkar snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s