Mittiveckanledigt!

Arbeta två dagar, ledig en, jobba två, ledig två. Repetera.

Jag tror att jag skulle kunna vänja mig vid det, plättlätt faktiskt!

I det här lilla hemmet frukosterades det i lugn och ro, sedan vidtog nyckeljakt. Jag som är på gränsen till manisk med nycklar, har varit av med hemnyckeln ett tag. Eftersom min bil är småkrasslig har jag kört Lilla Blå och tillsammans med hennes bilnyckel sitter en hemnyckel. Därför har jag inte letat så hysteriskt efter den försvunna nyckeln. Men i morse bestämde jag mig för att göra det. Alla jackor, väskor och ryggsäckar gicks igenom. Varför har jag alltid stenar, kastanjer och småmynt i fickorna?! 🤓 Jackorna sorterades, någon åkte in i nya klädkammaren, andra i byrån. Halsdukar och sjalar åkte med i ett nafs, men ingen nyckel dök upp. Då bromsade jag och funderade över när jag gör något annorlunda med nyckeln – det är när jag cyklar till biblioteket tex. Då har jag sällan väska med mig, utan trycker ner nyckeln i lilla tygbörsen. Jodå, mycket riktigt! Där var den ju. Skönt!

Vid lunchtid var det dags att köra till goda vänner för lite grillning och samvaro i deras stuga. Det blev en riktigt mysig eftermiddag. Vi tog småvägarna hem över Romeleåsen och jag måste ju säga det igen: att åka nercabbat är väldans mysigt! Det är nästan, men bara nästan, som att åka mc. Ljud och dofter kommer så nära och jag älskar det. Tänk så mycket vackert det finns att se i vårt landskap. Jag känner alltmer hur härligt det ska bli att semestra i Sverige i år. Vi har ju så mycket fint här.

En annan sak, lite så där lösryckt som min hjärna funkar: vänskap var något jag funderade lite över idag. Den är ju som vatten, om den stöter på hinder någonstans, då hittar den nya vägar. Hela tiden. Det är så kretsen av vänner förändras över tid. Förtröstansfullt!

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Mittiveckanledigt!

 1. WoW skriver:

  Jag körde på det hela sommaren. Jobba två veckor ledig en fram till augusti, då blir det långledigt 👍🏼

 2. MiesLiv skriver:

  Jag håller med, man kan vänja sig vid sådana veckor. Å vänskap kan vara både härligt och svårt. Bloggvärlden har givit mig både vänner och bekanta. Har även träffat på rena mobbare men dessa klarar jag mig utan. Men vännerna vill jag ha kvar. Både träffade och oträffade.

 3. Anne skriver:

  Jag skulle också kunna vänja mig vid att jobba så – det skulle gå plättlätt som du skriver 😉
  Ha ha… så väl jag känner igen det där med att hitta märkliga saker i jackfickorna, förstår inte hur prylarna hamnar där bara. Det kan väl inte…. vara jag??? 🙂

 4. Maria65a skriver:

  Jag kan tänka mig att vara ledig 7 dagar i veckan 🙂

 5. pysbloggen skriver:

  Och tänk ibland irrars det runt bland stenar och rent av tar vägen genom en annan vattenledning, och sen helt plötsligt tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s