Med åren kommer…

Det där med fötter och skor hörni… Nu när sommaren är i full gång har jag insett att jag inte har några snygga skor. Sköna skor: ja. Roliga skor: ja. Men några som jag kan ha till klänning när jag ska på kalas: nej.

I butikerna finns finfina modeller, höga klackar, platta sulor. Glitter, stenar, paljetter. Men se min kropp vill ha bekväma skor med mjuka sulor. Alldeles platta skor, såna där coola med remmar, får min rygg att vråla i protest. Höga klackar har jag aldrig haft. Jo, förresten! När jag gick på högstadiet och tvunget skulle ha ett par stövlar med guldkedja runt ankeln. Min mor protesterade, men jag köpte. Sedan stolpade jag runt och vantrivdes. Bra lärdom!

Igår sökte jag igenom skobutiken mitt emot kontoret. Den nya ägaren har roligare modeller än den förra och jag föll för ett par tomatröda skor i mocka. Fast hur praktiskt är det? Hittade ett par svarta OCH bekväma skor med kilklack. Både fötter, rygg och knän ropade ”JA!”. Börsen också. Dom fick det bli! Men de där röda, visst skulle jag kunna ha dom också? Eftersom jag blev medlem i butikens kundklubb, väntas 15% rabatt på nästa par. Det måste ju vara ett tecken?!

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Med åren kommer…

 1. livetslimbo skriver:

  Bild tack. Jag har alltid skoproblem på sommaren. Till klänning måste jag alltid balansera upp det t.ex sneakers eller converse. Men converse är ju en mardröm för kroppen. Kilklack är himla bra faktiskt men det föredrar jag till jeans. Men det enda par jag har är blommiga så det begränsar en smula om jag ändå skulle välja dem till klänning.

 2. Maria65a skriver:

  Bilderna då??
  Jag struntar numera i hur skorna ser ut och använder bara sköna skor. Fördelen med att vara 50++ är att kunna skippa mode, trender och oergonomiska skor.

 3. MarveW skriver:

  Man kan aldrig har för många bra skor. Jag ler så igenkännande. Jag älskar skor i glada färger men det är inte alltid passande. Hittar du sköna skor – slå till!

 4. lenaikista skriver:

  Det är klart det är ett tecken! 🙂

 5. pysbloggen skriver:

  Jag, som är skofantast, har brist på skor. Mitt nya mål är att gå is kor med klack, ingen hög klack utan bara nåt med klack. Men osköna skor, aldrig.

 6. Hondjuret skriver:

  Men du, vad ÄR det med röda skor?
  Med jämna mellanrum blir jag attackförtjust i ett par röda skor, gärna med slejf, lite som Dorothys i trollkarlen från Oz. eller som i den där sagan om de röda skorna som bara vill dansa. Problemet är att jag aldrig _använder_ dem sedan – jag tycker bara om dem, och känner att jag vill ha dem, fast känner mig utklädd när jag sätter dem på mig, Sista paret jag köpte blev räddade av kompisen som jobbar på teatern och behövde dem i en pjäs…
  Jag har en liten elev, som har ett par lysande knallröda lackskor med lite glitter i, och när hon har dem på sig riktigt dansar hon fram, och får något i steget som inte funnits där om skorna varit gröna eller blå. Hoppas du köpte dina röda skor och a n v ä n d e r dem, till skillnad från ett fjantigt Hondjur, som bara går i tråkskor!

  • pbloggen skriver:

   Jadu, det bara ÄR så att röda skor är underbara.
   Nej, jag köpte dem inte… hm? Hade nästan glömt dem nu. Röda kängor har jag flera par av och jag älskar dem alla, mest dom med blommor på.

   • Hondjuret skriver:

    Röda kängor har jag också, eller nästanpå. Vinröda. Blommiga är fint.
    Sonen hade ett par knallröda, lackblanka doc Martens ett tag. Jag blev alltid glad när de stod på hallgolvet bland alla sina tråksvarta skokompisar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s