Rast – vila?

Nja, inte riktigt den här helgen, en annan gång kanske?

Just nu sitter jag och lyssnar på hur regndropparna faller glest på skärmtaket över vårt lilla trädäck. Väldigt mysigt! I köket surrar diskmaskinen proppad med disk efter grillmiddag med mAnnens familj. Traditionsenligt avnjöts jordgubbstårta till sambons ära. Ibland är det riktigt gott med tårta!

I morse var jag inne i stan och hejade på Lille prinsen som sprang Kalvinknatet i Pildammsparken. Han var så stolt över sin medalj efteråt. Härligt!

Fredagen avrundades med studentfest för Barndomsvännens son. En väldigt trevligt tillställning, hon är makalös på att fixa, min vän. För mig var det förstås roligt att få träffa hela hennes familj och jag förundras varje gång jag träffar den ena brodern, eftersom han idag ser ut som deras far gjorde på den tiden då det begav sig. Fadern i sin tur är numera en något mindre och vithårig man.

I bakhuvudet fanns förstås tankar på hur det faktiskt står till med min älskade barndomsvän, men inte en människa skulle gissa sanningen. Hon är ett under av energi och utstrålning. Jag satt bredvid hennes ena syster vi matbordet och när en annan vän reste sig upp och tog ton med sin fiol, ackompanjerad på flygel, så kom alla känslorna. Jag hörde systerns stilla gråt och tog hennes hand, så satt vi och lyssnade på Ave Maria och grät tillsammans. Efteråt gick vi ut i trädgården, andades svalare luftoch kramade varandra. Livet är förgängligt och bitvis för jävligt. ❤

Nu lever vi medans vi kan.

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rast – vila?

  1. Jag skriver:

    Så är det tyvärr. Skönt att ni kan gråta tillsammans. Regnet har äntligen kommit, men helt tyst utan väsen, mycket små droppar. Din bild andas ändå ro och vila, så vackert inramad vy.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s