Inga små grodor

Midsommarhelgen blev väldigt stillsam. Redan på onsdagen kände jag hur det började slita och dra i luftvägarna, väl hemkommen från jobbet på torsdagen kröp jag ihop och somnade i soffan. Ett sista tappert försök att vara som vanligt gjordes på midsommaraftons förmiddag, då jag hämtade Äldsta och körde iväg och handlade tillsammans med henne. Alltid mysigt att få ett par timmar med henne, sådär på tumanhand. Jag passade också på att handla jordgubbar och nypotatis till mor och far. Körde hem och lämnade det till dem, när jag hade lämnat av dottern och pussat på mina barnbarn. I veckan som gått hade jag köpt en bok om fotbollslegenden Bosse Larsson, som jag gav far. Jag tänkte att den skulle ge honom många timmar med minnen, dåtiden är numera mer aktuell än nutiden. Tror jag. Det är svårt att veta egentligen. Stor glädje blev det iallafall och det var ju precis det som var meningen.

Efter förmiddagsturen fick jag kapitulera och ringa återbud till Vännen vid sjön. Istället blev det en lugn dag tillsammans med mAnnen, med sill, potatis och jordgubbar. Sedan försvann jag in i serien Badhotellet, den som kollegan pratat sig så varm för. Jag minns att jag såg de allra första avsnitten för några år sedan, men gav upp eftersom jag tyckte att den kändes tramsig. Nu tuggade jag i mig senaste säsongen på play, hyrde sedan första och andra säsongen och slukade avsnitt efter avsnitt. Det är bara när jag är sjuk som det där funkar, annars har jag inte ro att titta så mycket.

Igår tittade favoritsvåger och -svägerska in en stund. Kylskåpet länsades och det blev en trevlig liten lunch. Alltid härligt med spontanbesök. Semesterplaner utbyttes, alkoholens betydelse och verkan diskuterades, liksom pilgrimsvandringen som deras vänner just nu gör.

Måndagen är här, hostan har lagt sig lite och strax ska jag bege mig till jobbet för att ta mig an näst sista arbetsdagen innan semestern. Men först en knäckemacka med färskost och hemmakokt rabarbermarmelad, en kopp kaffe till det.

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Inga små grodor

 1. livsglimtar skriver:

  Fint att du är så omtänksam med arbetsgivaren att du klappar ihop när du är ledig och infinner dig pliktroget när vardagen dyker upp Hahaha! Skojar med dig, skönt att hostan lagt sig, denna vår har varit konstig, så många som ännu blir dyngförkylda och hostar som galningar. Två av barnvarnen var förkylda i helgen, igen vill jag skriva, just de är förkylda mest hela tiden. Fortsätt krya på dig. Kram

 2. cyberkitty13 skriver:

  Jag som a l l t i d brukar bli sjuk så fort jag blir ledig har *peppar peppar* hållt mig på benen i år. Trist när firandet inte blir som man tänkt sig, men tycker det lät rätt mysigt ändå. Hoppas du är pigg igen nu dock, när du ska vara ledig ”på riktigt”!

 3. miatankar skriver:

  Länge sedan du skrev här i bloggen… hoppas du är frisk!? Kanske har du semester både från jobb och blogg? Hoppas på det sistnämnda! Njut av livet!

  • pbloggen skriver:

   Vad gullig du är! Jo, du har rätt – jag har tagit semester även från bloggen. Det sker inte medvetet, men sedan jag började använda mig av Instagram får jag mitt lystmäte där.
   Jag hoppas att du också har en härlig sommar!

 4. miatankar skriver:

  Ja, en underbar sommar, även om jag är medveten om det negativa med torkan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s