Puh…

Klockan närmar sig tio och jag sitter ute och njuter av att värmen har lättat.

En grannpojke sparkar fotboll, några fåglar kviddivittar. Från ett annat hus hörs flera olika röster och engelska, danska, svenska och ett afrikanskt språk jag inte kan namnet på, blandar sig med varandra. Livgivande, tänker jag och så slår det mig att en annan grannen klart och tydligt deklarerade sina SD-sympatier häromdagen. Undrar om hans thailändska fru delar dem…

Tillbaka till första tanken om värmen. Idag knockade den mig när jag kom hem från jobbet och jag slocknade i soffan. Så ofta jag kan lurar jag med mig mAnnen på ett kvällsdopp, men inte idag. Tänk om havet funnits på cykelavstånd? Eller varför inte en sjö? Den här sommaren skulle även det funka.

Någon vattnar och mina solcellslampor har tänts ute i växthuset och ovanför mig på uteplatsen. Mera prat från andra grannar och småkillar som cyklar. Det är något speciellt med utomhusljud på kvällen.

Dags att plocka ihop sig och gå in. Läsa lite i nya boken som kom idag, Haja adhd av Björn Roslund.

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Puh…

 1. livetslimbo skriver:

  De här kvällarna är som gjorda för ett glas vin o långa samtal på balkongen. Men jag fastnade i soffan o framför tv:n för ovanlighetens skull.

 2. Maria65a skriver:

  Det är ett vanligt missförstånd att Sverige demokrater tycker illa om alla som inte kommer från Sverige. De är missnöjda människor helt enkelt. Missnöja med politiker. Missnöjda med politiken som bedrivs. Missnöjda. Om vi reducerar dem till ”rasister” så händer det som nu hänt – dom har medvind. Och nej, jag ska inte rösta på dem men jag inser nu att vi genom att fördumma dem spelat dem rakt i händerna.

  • pbloggen skriver:

   Nejdå, de tycker inte illa om alla från andra länder. Men det jag erfarit är att de, oftare än andra, uttrycker en aversion mot människor som inte är ”svenskar”. Det är oftast i just såna resonemang de ger sig till känna. Jag har hitintills inte stött på någon som diskuterat energipolitik eller äldrevård, men det är min erfarenhet.

   • Maria65a skriver:

    Inte energipolitik men bristerna inom äldrevård. Jag har oxå stött på fenomenet thailändsk fru och man som röstar SD och det tog ett tag innan jag förstod. Även en del invandrade arbetskamrater röstar SD i mina kretsar. Jag ser det som ett stort misslyckande för våra andra politiker. Dom har missat grupper av människor. Hur planerar dom att få tillbaka förtroendet?

 3. WoW skriver:

  Har blivit lite förälskad i solcellslampor i år, de har placerat sig lite här och där ute i naturen ochi uterummet. Jag gillar när det glimtar till i buskarna om kvällen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s