Utan rubrik, tror jag.

Måndagmorgon och jag har dragit på mig byxor och svept filten om mig, när jag äter mina knäckemackor och lyssnar på nyheterna. Det är lite svalare och inatt har jag inte vaknat av värmen en enda gång. Skönt!

Igårkväll gick mAnnen in för att se på sporten vid sjutiden, men han kom utrusande strax igen. Det brann på Björkö, den ö där hans dotter bor! Under kvällen fick vi rapporter som lugnade oss. Branden hade varit obehagligt nära, så nära att man fick spruta vatten på huset där dottern bor i förebyggande syfte. Väskor för eventuell evakuering hade packats i all hast, men de fick stå kvar orörda. Tänk så fort livet kan vända?!

Helgen förövrigt då? Jotack, den var social. I fredags var Äldsta med familj här när jag kom hem från jobbet. I vår pyttiga lilla trädgård kämpade min svärson och sambo med att sätta upp ett partytält. En övning jag hade ställt mig väldigt skeptisk till. Det blev en trädgård i tält, inte ett tält i trädgården som hos vanligt folk. Men det blev bra! Äldstas väninna och Kärmor anslöt sig och jag snurrade ihop allsköns grönsaker med pasta i en stor Kockumsgryta som ställdes på bordet ute i tältet. Alla åt glatt och det var en skön stämning. Lilla prinsessan dansade för oss när hennes pappa satte igång afrikansk musik. Rolig unge det där. Prinsen och jag plockade cocktailtomater i växthuset. Småsaker, samvaro.

Lördagen nyttjades till att förbereda inför samkväm med vänner. Jag gjorde en ceviche på lax, massor av citrus, mango, avocado, gurka och koriander. Riktigt gott, om jag själv får säga det.

Förrätten i sött glas som vi hittade på Erikshjälpen.

Hjortstek i ugnen fick ersätta det som skulle ha grillats och en härligt rotfruktsgratäng med svamptäcke till det. Avslutningsvis mousse på vit choklad och jordgubbar. Jag kan när jag vill.

Intressant det där med grillförbudet och hur man kan gnälla över det. Jag blir provocerad av sånt och är glad för att jag har mat att äta och el så att jag kan förbereda den inne i köket.

Inga levande ljus, bara låtsas…

Samtalen blev lite djupare än vanligt i lördags, vilket jag uppskattar. Allt började med att jag berättade om min lille prins och att vi ska vara stödfamilj åt honom. Då rullades andra historier upp och jag konstaterade återigen: alla bär på något. Vi måste bara våga prata med varandra.

Söndagen gick i lugnets tecken, förutom rivstarten på morgonen. Då vaknade jag av ett ljud ifrån trädgården och stod rakt upp direkt. Det var vinden som tagit tag i tältet och pinnarna hade börjat trilla. Inte mycket mer att göra än att störta ut och försöka få ner schabraket, vilket fungerade bra. Jag kände mig lite som Mary Poppins, där jag var på väg att lyfta med tältduken.

Söndagförmiddagens terapi…

Dags att ta tag i måndagen!

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Utan rubrik, tror jag.

 1. MiesLiv skriver:

  Det låter som en alltigenom bra helg. Med god mat dessutom. 🙂

 2. Mösstanten skriver:

  Fin helg med god mat, bortsett från branden på Björkö förstås. Nej hur folk kan klaga över grillförbud begriper inte heller jag. Eld är så otäckt, man vet aldrig hur det slutar.

 3. miatankar skriver:

  Att klaga på att vi har grillförbud nu tycker jag visar på någon brist av förståelse av situationen! Tror dessa människor att det är ett onödigt beslut, trots att det brunnit och brinner i vårt land den här soliga och torra sommaren!? Het obegripligt. Tur att er dotter slapp evakueras i alla fall.

  Imponerad över att du kan sno ihop en sådan gourmetmat utan att ha veta på förhand. Det klarar inte mitt enhushåll! Aldrig i livet, jag skulle fixa ihop något som blev så gott o fräscht som det du visar….

 4. livsglimtar skriver:

  Fart i din helg, fnissade lite när jag läste om partytältet. För några år sedan hade vi köpt en billig variant till altanen. Maken fyllde 60 och dottern har födelsedag samma dag, 25 juli, så det blev fest på landet. Vädret svängde från strålande till sommarens värsta oväder, tack och lov hade vi hunnit äta maten och druckit kaffe till tårtan. Vi trängdes inne och tittade ut på ett rejält oväder, det stormade så det vrålade där ute och regnet piskade altanen, allt var grått. Då lättar tältet och bara kollapsar inför ögonen på oss. Vi skrattade, strunt samma, ingen ville gå ut i blixt och dunder, storm och regn.

 5. WoW skriver:

  Det är otäckt med alla dessa bränder som blossar upp av olika anledningar och sprider sig så väldigt fort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s