Spektakulärt

Så kom det då äntligen – regnet. Inatt dundrade åskan som aldrig för och himlen lystes upp av blixtar. Regnet slog mot skärmtaket utanför sovrummet och jag låg klarvaken en stund. Både jag och mAnnen gick ut och såg skådespelet genom köksfönstret. Nu på morgonen blåser det rejält och luften går att andas. Vissa dagar har jag varit innerligt trött på den tryckande värmen, jag mår fysiskt dåligt av den. Så är det bara. Underbart att jag bor i Skåne och har nära till havet var jag än är. Det gör att jag har badat väldigt mycket mer än vanliga somrar. Kvällsdoppen är de allra, allra bästa.

I onsdags badade jag i ett busigt hav i Kämpinge. Längs med strandkanten låg drivor av sjögräs och havsbotten var förrädiskt gropig. Barndomsvännen bad mig att inte gå för långt ut, hon skulle inte kunna rädda mig om något hände. Själv höll jag ett öga på henne hela tiden, hon som badade med ena armen över huvudet för att inte få vatten på den lilla manicken som sitter där. Manicken som tar emot gifter var tredje vecka.

Insvepta i badrockar promenerade vi tillbaka till vännens hus, åt lite kvällsmat och pratade om väldigt mycket. Sjukdomen berörde vi knappt, livet är så mycket mer. Däremot så fick jag se hennes nya frisyrer. En ny variant var ”hårbanden” som bärs under en hatt eller sjal, himla praktiska en varm sommar som denna. Inget värmande hår uppe på hjässan, utan endast det som hänger ner från hårbandet som träs på huvudet.

Det var skönt att få några timmar tillsammans, så där helt spontant. Jag har erkänt hur rädd jag är och att jag just därför har svårt att höra av mig ibland.

Igår skrev skrev jag på försäljning av Yngstas lägenhet. Två visningar på två dagar och sen var det klart. Kanske kunde priset blivit högre om vi hade avvaktat lite, men samtidigt är det skönt med ett snabbt avslut och dottern är nöjd. Det är ju det mest väsentliga. Att gapa efter mycket ingår inte i hennes personlighet. Älskade unge!

*P*

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Spektakulärt

 1. Mösstanten skriver:

  Så fint skrivet! Det känns i hjärtat. Säger så mycket om hela livet.

 2. Bo Alsensjö skriver:

  Fint skrivit, ärligt och öppet 😘tack

 3. miatankar skriver:

  Så härligt med slutklämmen, att inte alla gapar efter mycket! Allt verkar handla om pengar, trots att vi är många som inte tycker så. Det finns betydligt viktigare värden i livet.

  Igår hade jag faktiskt problem med värmen, har haft några sådana dagar nu på slutet, men annars har jag klarat värmen oväntat bra, enligt mig själv. Apropå sjukdom och din vän, jo, det kan vara svårt att höra av sig ibland. Men när man väl gjort det så är det lättare nästa gång. Det är ju samma goa vän som tidigare, fast med hälsoproblem! Hoppas ni behåller kontakten och kan prata om det mesta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s