Mycket familj blir det…

När jag summerar mina helger inser jag allt oftare att det är mycket familj i dem. Så var det inte förut, men med mAnnen har det blivit så. Vi träffar hans familj och vi träffar Äldsta med familj. I fredags var just de här, min dotter med barn. De sov över till lördagen, lilla prinsessan mellan mig och mAnnen, prinsen på en tältsäng bredvid mig. För en gångs skull fick deras mamma sova ensam, välbehövligt såklart. Morgonen blev smått kaotisk, så vi fick på oss kläder snabbt och var ute på promenad vid åttatiden, så att min dotter fick fortsätta sova en stund. Storebror fick köra lillasyster i vagnen, det gick finfint. Ett par olika lekplatser besöktes, så även skateparken där vi varit många mornar förut. Nu fick den lilla göra premiär där, hon tultade glatt på och undersökte den nya världen tills hon blev trött och helt sonika klev upp i sulkyn och satte sig.

Stora och små…

Hon är alltid på väg och gärna med något på huvudet ❤

Mina barnbarn tar man inte där man satt dem… Livet går i 190 knyck med de båda i huset. Frampå eftermiddagen skjutsade jag dem hem, eftersom det var dags för Kusinträff med mAnnen på kvällen. Det blev en småtrevlig tillställning, men det är vad det är att vara ”sist in”. Jag är rookien där, vi har ju bara känt varann i fem år, jag och min sambo. Alla är dock väldigt goa mot mig, känslan är såklart min egen.

På söndagen hämtades bilen hem. Jag hade tänkt vara chaufför på kvällen, men blev bjuden på rosé när jag kom till festen och sen slank lite vitt ner lite senare också. Fast med facit i hand kunde jag lika gärna druckit vatten. Det har hänt nåt med mig och alkohol, vi måste inte umgås bara för att ”alla andra” gör det. Jag föredrar dessutom att vara pigg dagen efter. Åldern? Vet inte, men jag tänker på det ganska ofta.

Plockade förresten björnbär hos svägerskan igår, trist att buskarna ska vara så förbenat taggiga. Hela huset doftade av dill när vi kom dit, svägerskan var i full gång med att lägga in gurkor. Det var flera år sen jag gjorde det, men imorgon ska mAnnen till Möllan och handla gurkor till mig. 🙂 Sånt var jag så flitig med som nygift, gurkor och rödbetor lades in. Bullar bakades, rotmos och ärtsoppa koktes. Det var då det. Var sak har sin tid.

Nu är det förövrigt tid att krypa till kojs med ”Ett litet liv”.

Gonatt!

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Mycket familj blir det…

 1. livetslimbo skriver:

  Jag umgås oftare m mina föräldrar o barn än vänner. I alla fall till vardags. Nu i sommar har jag hunnit med många härliga kompishäng.

 2. Trollanne skriver:

  Jag tror att åldern kan spela in när det kommer till alkohol, ser det inte som något ”måste” alls numera. Nu verkar ju inte alla tycka på det viset förståss 😉 Men jag tänker som du, jag är hellre pigg dagen efter och nykter kvällen innan. Någon ska ju köra också 🙂

 3. ylva öz skriver:

  Jag tror man värdesätter familjen mer ju äldre man blir… vin är så gott men jag vill helst komma hem tidigt för att vara pigg morgonen efter 🙂 och tänk, jag som trodde att du och mAnnen varit gifta sen ungdomen 🙂

  • pbloggen skriver:

   Det kan man kanske tro att vi varit, men vi träffades i nutid. Då när jag landat i att jag mådde bra av mitt singelliv och kände mig trygg och nöjd. 😊

 4. MiesLiv skriver:

  Så härligt med familjehäng, både av ny och gammal sort. Njut på! 🙂

 5. miatankar skriver:

  Familj eller vänner!? Huvudsaken är att det är människor man trivs tillsammans med. Med barn och barnbarn umgås jag lika ofta som med vänner. Tror det är ganska litet. För övrigt umgås jag inte så mycket med mina släktingar. Föräldrarna är förstås döda, syskonen bor inte i närområdet heller.

 6. gunnardeckare skriver:

  Härligt med barnbarn!

 7. Elisabet Nilsson skriver:

  Hög igenkänning på det här med kusinträffen! Senaste gången tackade jag nej och såg till att jag arbetade ,-)) Och jag fattar det inte, för alla är såååå vänliga, men jag känner verkligen så där att kommit in sååå mycket senare i deras gemensamma tillvaro!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s