Aldrig slå på någon

Sommaren har varit fantastisk och nu rinner den sakta ut. Temperaturen är ljuvlig, och kvällarna mörknar. Barnen börjar skolan och även min termin drar igång. Jag har fortsatt att känna så genom livet, trots att det är en evighet sedan jag själv gick i skolan. På nåt sätt summerar jag den gångna tiden och gör mig redo för tid som ska komma. Då kommer tankarna på vad jag INTE har gjort uppflaxande och kraxar. De där sakerna jag tänkte på när sommaren precis vaknade till och sträckte på sig.

Sommaryogan i parken besökte jag aldrig, inte heller yogan på Ribban eller Friskis träning där. Cyklingen och promenaderna då? Nä. Det finns mer som inte blev av, påminner de kraxande tankarna mig om, men så skakar jag på mig. Vad hjälper det att jag slår på mig själv med det dåliga samvetet? Inte ett dugg.

Jag har säkert gjort bra och nyttiga saker i sommar. Badat mycket, träffat vänner och familj. Njutit av värmen och bitvis bara försökt stå ut med densamma.

Nu är jag här och det är fredag. I min lilla djungel hittade jag en handfull små tomater och två gigantiska, bortglömda gurkor, när jag för en stund sedan gick ut i växthuset i min randiga nattskjorta.

I förrgår la jag in gurkor, igår silade jag ingefärsdricka och fyllde på flaskor. Den blev inte så stark som jag ville, så jag får göra annorlunda nästa gång. Ljuvligt gott var det att sitta på terrassen med ett stort glas av drickan på kvällen iallafall. Ett bra alternativ till allt vatten jag hällt i mig i sommar.

Jag gör bra saker och jag ska vara lite snäll mot mig nu. Det blir bäst så.

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Aldrig slå på någon

 1. MiesLiv skriver:

  Du har verkligen njutit sommar så det är totalt onödigt att dissa dig själv så där. 🙂
  Yoga, promma och cykla kan du göra hela hösten om du vill. Så det så!

 2. krackelerad skriver:

  Man ska inte slå på sig själv heller. Jag har accepterat att jag nästan aldrig gör som jag säger

 3. livetslimbo skriver:

  Jag skulle bl.a. fixa städskåpet. Det står kvar i total röra men ja, jag hinner nog. Jag hade också tänkt gå på utegympan men icke blev det. Fast jag hänger inte läpp över det. Vem orkade träna ute o fixa städskåp när värmen var så totalt förlamande? 😉

  • pbloggen skriver:

   Nej, det är ju ingen risk att NånAnnan tar hand om städskåpet. 😉
   Nu är vädret mer inbjudande, så snart kommer förhoppningsvis motivationen.

 4. Mösstanten skriver:

  Nej man ska vara snäll mot sig själv. Och ingen kunde veta hur varm sommaren skulle bli, så om man inte förverkligade allt man tänkt denna sommar så är man ursäktad med råge.

 5. pysbloggen skriver:

  Nu är det snart lugnare på stjärnhimlen, och vi kan börja andas lättare.

 6. Maria65a skriver:

  Jag förstår inte riktigt – varför skulle du inte vara snäll mot dig själv? Har du inte förtjänat det? Du verkar vara både mänsklig och snäll så jag förstår inte ens tanken av att slå på det egna jaget

 7. miatankar skriver:

  Dåligt samvete för det som inte blir gjort, är vi många som är bra på. Befriande om man lyckas skaka av sig det och tänka på allt bra, behagligt och roligt man gjort. Då kan hösten välkomnas även om man egentligen vill att den ska dröja ett tag till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s