Smack

Mina helger består ofta av roligheter och sociala sammanhang. Jag tror att det är litegrann därför som måndagarna kan kännas motiga. Det blir helt enkelt en rekyl. Den här helgen har det varit full rulle. Fredagen tillbringades med kollegor ute på landet, där vi ägnade oss åt roliga aktiviteter såsom bågskytte och luftgevärsdito. Mat, dryck, musikquiz och roligt spel blev det också. Jag är oftast lite ljum inför såna träffar, men den här gången blev det väldigt trevligt.

Under lördagen småfixades det lite här hemma och jag läste äntligen ut Boken. Det tog sin lilla tid att beta av 732 tätskrivna sidor, jag sitter ju sällan och läser längre stunder. Tyvärr! Varenda minuts uppmärksamhet är den värd, denna annorlunda och gripande bok. Tack Ylva för tipset!

Frampå kvällskvisten åkte jag och mAnnen till stan, där vännerna bjudit in på aperitivo i sann italiensk anda. Småstökigt, familjärt och härligt kring långbordet, precis så som jag upplevt i Italien. Nya möten, prat om böcker, filmer och livet. Fick tips om filmen ”Vad döljer du för mig?” som jag fiskade hem och såg under söndagskvällen. Intressant att konstatera hur viktigt språket är i en film, i normalfallet förstår jag ju det som sägs (i engelskatalande filmer), men här fick jag hänga med i texten. Det tog en stund innan jag vande mig.

*****

Det här inlägget började jag skriva i måndagsmorse, men kom aldrig till punkt. Precis som vanligt skakades måndagskänslan av mig efter några timmar och arbetsdagen rullade på.

*P*

Ta så många klädnypor med en hand…

I en ny maskinhall hade långbord dukats.

Med andra ord… ett spel som utmanade fantasin.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Smack

 1. MarveW skriver:

  Fick boken i julklapp men har inte vågat mig på den än. Tack för påminnelse och inspiration att börja läsa den.

 2. Mösstanten skriver:

  Den boken har jag hört så mycket om men inte läst den än.

 3. MiesLiv skriver:

  Som vanligt låter dina helger härliga. Så klart det då känns motigt när måndagen knackar på. 🙂

 4. miatankar skriver:

  Litet som du beskriver dina helger var mina under tiden jag arbetade. Idag är det tvärtom. Under de flesta vardagarna är det ”något” på gång – helgerna är till för vila och rekreation 😉 Jag hoppas att även den här helgen rullar på i positiva drag för dig.

  Apropå boken du nämner, är det boken du visar bild på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s