Det gick ju bra!

Måndag och dimma.

Nu ska jag suga lite på kalaskaramellen som helgen bjöd på.

I lördagsmorse packade vi in oss i bilen, med festkläder och fikakorg. Kärmor hämtades upp och så rullade vi mot Bästkusten. Halvvägs stannade vi på en rastplats, drack kaffe och mackor med stekt ägg och sallad. De där mackorna gjorde alltid mor när vi körde på semester och jag har tagit efter, precis som Barndomsvännen. När jag skulle konfirmeras åkte vännen tillsammans med mor, far och mormor till Vingåkerstrakten där jag var på läger en månad. Då åt hon äggamackorna för första gången och när hon själv fick familj, införde även hon menyn på deras bilresor. Lite roligt!

Helt emot alla principer har jag trollat bort vem som sitter vid bordet, kan dock avslöja att det är min macka som syns till höger. 😉

Väl framme på ön bjöds vi på lunch hos 30-åringen och där fick jag också träffa hennes mor för första gången. Lite spännande var det, då min sambo inte hade träffat henne på många år. Men med facit i hand, kan vi konstatera att det gick bra. Det är inte utan att jag känner mig trygg med att jag, barnens pappa och min sambo har ett mycket mer ”normalt” förhållande. Det förenklar livet.

Fixande av festlokalen tog vid, efter det att vi hade inkvarterat oss i huset där vi skulle bo under helgen. På ön har väldigt många delar av sina hem till uthyrning och vi fick ett riktigt bra boende.

Nåväl, stolar och bord kom på plats, dukningen likaså. Sjumannabandet riggade scenen och så småningom var allt klart. Tillbaka i vårt helgboende tog vi en middagslur alla tre, innan det så var dags för dusch och festklädsel.

Under kvällen kunde jag sen konstatera att jag är helt värdelös på mingel och kallprat. Det vill sig liksom inte, det där med dansen är ju också ett kapitel. Jag älskar musik och tycker om att skutta runt till den, men blir stel som en pinne om någon vill hålla i mig. Det där önskar jag att jag skulle kunna ta mig förbi, vet inte om det är kört vid min ålder…

Festen blev en hejdundrande succé med roliga tal och många skratt. Mat från hav och skog passar mig utmärkt, kräftorna är ju min egen favorit så det blev en hel del såna. Som ofta på festligare tillställningar funderade jag lite över det här med alkohol. Lite märkligt tyckte jag att det var när det plötsligt bara stacks fram en drink under näsan på mig. Jag föredrar att resa på mig och gå och hämta något om jag är sugen. Sitter jag på rumpan och dricker vatten, beror det inte på slöhet, utan på att det är vatten jag vill dricka. Surkärring? 😎

Igår förmiddag hjälpte vi till att återställa festlokalen och åt lite brunch tillsammans med en liten skara av gästerna. En pannkaka och massor av kräftor mumsade jag i mig. Gott!

Hemfärden gick finfint, själv sov jag en stund i början och övertog sedan ratten, så att mAnnen fick vila. Resten av söndagen gick i ett mycket lugnt tempo och nu är det måndag igen.

Den här godingen bor med 30-åringen är ju bedårande, jag nöjde mig dock med att betrakta på avstånd eftersom jag är allergisk. Försökte få en liten närbild på krabaten och det var ju lika lätt som att fotografera mitt minsta barnbarn just nu…

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s