Läsande

Bibliotek… jag älskar att gå runt där, pilla på böcker, titta på andra besökare, lyssna på barnen som glatt skuttar runt.

Min lilla tygkasse rymmer ofta flera olika böcker när jag beger mig hemåt. Ibland läser jag alla, ibland inte. För en hel del år sedan hade jag en bokklubb tillsammans med en väninna. Hon bjöd in två kompisar och jag två, ett bra sätt att mixa vänner. Jag minns inte hur länge vill höll på tills det rann ut i sanden.

Nu är jag sugen på att dra ihop ett gäng läsande vänner och diskutera böcker igen, men med vilket upplägg? Det är här du som läsare kommer in. Är du med i en bokklubb? Hur gör isåfall ni? Vem väljer bok? Hur ofta träffas ni och under vilka former? Skulle vi kunna prata böcker via bloggen?

Själv snappar jag upp tips via Ylva (lasenar_1 på Instagram), som alltid skriver så härligt om böcker.

Berätta för mig om dina bokläsartankar! Jag åker och jobbar sålänge.

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Läsande

 1. maria65a skriver:

  Vore kul att diskutera ”Fermentera mera” i en bokklubb 😀

 2. walkaboutsweden skriver:

  Kul idé!
  Boktips är alltid roligt att få (och ge).
  Numera lyssnar jag bara på böcker eftersom jag har vissa fysiska problem och har svårt att läsa vanliga pappersböcker. Det tog lite tid att vänja sig vid att lyssna på någon annans röst, jämfört med sin egen inre röst. Det blev också väldigt viktigt vem som var/är uppläsare. Vissa röster funkar bara inte.

 3. miatankar skriver:

  mmm ingen du idé. Jag är sugen på en bokklubb, har varit länge. Gick med en online, upptäckte boken vi alla skulle läsa och diskutera var bra. Trots det gillade jag inte att bli styrd – att vilja läsa den just då. Sedan har jag förstått att det finns bokklubbar där valet av bok är fritt. Slutdatum då något ska delges är dock satt från start. Om det blir en sådan bokklubb, så deltar jag gärna.

  Oavsett om det blir något av din idé eller ej, oavsett om det blir EN UTVALD bok eller EN VALFRI bok, oavsett hur det än blir är din idé BRA!

 4. Ann skriver:

  Har inget vettigt att tillföra just nu. Är väldigt hoppig i mitt läsande. När jag läser så blir det mest deckare. Men ska följa lästipset på Instagram. Tack!

 5. pysbloggen skriver:

  Jag älskar också bibliotek, har alltid önskat mig ett eget! Jag vill gärna vara med i en bokklubb!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s