Tre

Jo, men det här går ju bra, bloggandet alltså. 😉

Livet snurrar på, min tumme fortsätter att haka upp sig och de olika generationerna likaså.

Far är en skugga av sig själv numera, får hjälp i hemmet flera gånger per dygn. Mor vågar inte lämna lägenheten, rädd för att något ska hända. Hon åldras också fort nu. Jag och mAnnen fortsätter att handla till dem ibland, åker upp och tittar till dem. Jag förundrades senast när min far kom hasande med rollatorn och sa något jag inte uppfattade. ”Har talmannen ringt!?” upprepade han högre. ”Han lovade göra det om det körde ihop sig igen.” Humorn finns kvar och han har koll på både politik och handbolls-VM. Det gläder mig! Men det går nog i vågor det där också, minnet beslöjas och klarnar om vartannat.

***

Barndomsvännen ni vet, henne besökte jag igår. Körde efter GPS i mörker och halka och trodde aldrig att jag skulle hitta rätt. Vimsade runt på ett till synes tomt sjukhusområde i kylan, när jag resolut hade parkerat bilen där GPSen påstod att jag var framme vid slutdestinationen. Vännens man var på plats och gick ut och mötte mig till slut. Hjärnan är en intressant filur och vill ibland inte bistå med sitt kunnande. Visst måste stresspåslaget som följer med ett besök hos en nära vän på onkologen, göra sitt till att lokalsinnet fullkomligt tackar för sig?

Nåväl, vi drack kaffe ihop alla tre, det äkta paret skämtade på det sätt bara de kan och stunden blev mysig. Sjukhus är inte min grej, jag tappar lite av mig själv när jag kommer dit. Det är kalt och läskigt och mina tankar spinner iväg. Tänk så mycket elände som drabbar människor! Tänk så många livsöden jag passerar när jag går genom gångarna där.

Väl ute i kylan igen varnade trafikradion om blixthalka och stort räddningspådrag av med en voltad bil på motorvägen precis där jag bor. Jag körde lugnt hem, lyssnade på sportradion som sände matchen handbollsmatchen Sverige-Ungern. Kom hem till andra halvlek, hemmalagad fiskgratäng och en famn att vila i efter kvällens känslostorm.

Nu är det fredag igen. I politiken ska det kanske bli någon form av ordning eller åtminstone riktning. På jobbet ska vi tömma källarförråd, men först ska jag såklart prata ekonomi med våra kunder. Jag ska göra så gott jag kan, försöka bortse ifrån att jag synas i sömmarna varenda dag, av arbetsgivaren och av kunder.

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Tre

 1. maria65a skriver:

  Såna där där kunder som jag 😉
  Jag tror att du gör ett bra jobb. Jag saknar min gamla bank där det jobbade ett gäng trevliga medelålders kvinnor med stor kompetens. Den har nog du med efter åren i yrket.

  Att du är ute och kör halkiga kvällar! Modigt. Och samtidigt som du lyssnar på sportradion 😉
  Ha en lugn och skön helg nu.

 2. livetslimbo skriver:

  Jag var på en föreläsning i november o fick lära mig exakt varför man blir blockerad i hjärnan vid stress. Så det är inte ett dugg konstigt nu när man fått det hela bildbeskrivet dessutom. När adrenalin och därefter kortisol skickas upp så lägger det sig som en mur kring den delen av hjärnan som är som en kontrollpanel. Den där delen som ska ta in och signalera info vidare.

 3. livetslimbo skriver:

  Min mormor har ju alzheimers och det är lite mystiskt det där för jag skulle vilja förstå varför det ibland klarnar korta stunder…. Det måste ju rent vetenskapligt vara där lösningen på alzheimer ligger. Hittar vi orsaken kanske det går att hitta bot o lindring

 4. walkaboutsweden skriver:

  Du skriver så bra!

 5. Elisabet Nilsson skriver:

  Det är just det som är så befriande med pension! Att slippa bedömas. Och inga medarbetarsamtal där plus och minus tas upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s