Uppslukad

Onsdagar är yogadagar, då jag kommer hem från jobbet, tuggar i mig något lätt för att sedan åka bort till yogastudion i min lilla by. Nästa gång ska jag cykla, då är det ju ljusare på kvällen. Gårdagens yogapass var riktigt roligt och vi skrattade mycket, eftersom ett par av övningarna var så knasiga. Hela kroppen jobbade och sinnena med den. Väl hemma igen var jag sådär behagligt mjuk, både i kropp och knopp, samtidigt som jag var trött hade jag fått ny energi. Satte mig framför tv.n och hittade första säsongen av ”Lerins lärlingar”, detta underbara program. Såg ett par avsnitt, bla ett där Kakan Hermansson deltog. Jag fullkomligen försvann in i programmet och lapade i mig av all medmänsklighet och värme som visades.

Vi är ju olika, allihop! Sannolikt är det så att detta numera ligger mig varmare om hjärtat, eftersom jag har ett barnbarn med adhd/autism. Det var en ren fröjd att se de olika programdeltagarna komma till sin rätt, få visa ”sitt eget”. Jag ser regnbågar när jag tänker på det, det är kanske därför jag ifrågasätter min egen arbetsmiljö där folk klär sig i svart. Är du med på hur jag menar? Formerna, boxarna vi tryckts in i. Likformigheten.

Idag har jag massor av energi och vill prata om det här, undrar hur det går i fikarummet?

Och sen – apropå jordgubbar (som Yngsta säger när hon byter ämne i en grisblinkning) – så handlar det inte om en hyllad, manlig skådespelare och en stjärnglittrande kvinnlig artist. Det handlar om något större, djupare, jävligare. Det handlar om att vissa män inte tänker som kvinnor och att det har accepterats genom tiderna. Det har ryggdunkats färdigt nu och jag önskar att många fler män börjar prata med varandra om det här och att de reagerar på det sjukliga maktbeteendet som vissa har.

Ja, det var det. Nu jobbet, i den bransch som just nu är väldigt mycket på tapeten eller under luppen. Det gungar där.

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Uppslukad

 1. maria65a skriver:

  Jag önskar att rättsväsendet kunde tänka om vad gäller sånt här med. Kvinnor ska tordas anmäla och veta att det inte kommer att göra saken värre.
  Män talar sällan om sånt som inte är ett problem för just dem. Det verkar inte som om män grottar ner sig i funderingar kring ”om inte om”. Därför är det svårt att tro att män som inte misshandlar kvinnor ska sitta och diskutera det över en öl. Jag tror på lagar som styr. Hårt och obarmhärtigt. Jag tror på att offer ska få upprättelse och inte bli svikna av samhället igen och igen och igen.

 2. maria65a skriver:

  Jag tror på glädjen med yoga med 🙂

 3. walkaboutsweden skriver:

  Lärins lärjungar – vilket underbart program! ♥
  Verkligen hjärtevärmande.

 4. livsglimtar skriver:

  Lerins program når långt in i hjärterötterna, även han själv och den brokiga sambon berör mig djupt varje gång.

 5. Corleonia skriver:

  Visst är det härligt när cykeln får komma fram och njutas på tur! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s