En ”plockaundan-dag”

Tack WP för att du gav mig svar på frågan jag hade i veckan.

Igår kom chefen fram till mig och sa GRATTIS! Jag undrade om gratulationen var för att jag fick arbeta med honom. Nej, inte alls. Igår var det 35 år sedan jag började i banken, vilket är en sanning med modifikation. Det var i november -83 jag klev in för första gången och fick några månaders jobb. I april året senare fick jag ett vikariat och på den vägen är det.

Åter till första tanken med inlägget. Lördagen är oplanerad, vilket uppskattas enormt! Hemmet är rörigt, men så blir det när jag själv kämpar för att hitta energi och glädje till att arbeta och stötta familjen. Käraste mAnnen har dessutom nytt jobb, vilket vänt upp och ner på hans tillvaro. Det är bara att acceptera att orken inte räcker till allt.

Just nu har jag dörren öppen ut mot lilla uteplatsen, fåglarna kviddivittar och solstrålarna värmer allt som står därute i väntan på omhändertagande.

Igår jobbade jag halva dagen på kontoret, sedan tog jag tåget till Malmö och var lite facklig en stund. Därefter tog jag mig friheten att promenera i stan, hämtade trosor som jag hade beställt i lilla fina butiken. Jag log för mig själv när en annan kund visade olika stringtrosor för sin partner och ville ha hjälp att välja. Mina egna innehöll säkert tio gånger så mycket tyg, som de hon förevisade. Skönt när var och en hittar sitt.

Köpte en kruka minipåskliljor och två buntar tulpaner på torget, innan jag vände nosen mot en del av stan jag inte varit i på länge. Gick längs härliga Kungsgatan och blev glad över att se folk sitta på bänkarna med böcker eller bara med varandra. Vinkade till min gamla skola, passerade en lekpark full av barn och liv.

Kom fram till målet: boendet där far är. Han sov så gott när jag kom, men blev glad när han upptäckte att jag var där. ”Det är som det är” sa han när jag satt där med hans hand i min. Krukan med blommor tyckte han om, lite vår i rummet är härligt. Jag drog upp persiennerna och lät solen hitta in till honom. En konstig del av livet det här…

Tömd på energi fortsatte jag mitt gående ut ur stan, där jag blev upphämtade av min älskling. Han hade i sin tur varit hos min mor och hjälpt henne, med sig i firmabilen hade han fars fiffiga stol. Den som hjälper en gammal människa att resa sig upp. Nu ska överdraget till stolen tvättas och sedan ska någon annan få glädje av stolen. Far kan inte sitta i den längre, numera behöver han hjälp av två personer när han ska förflytta sig.

Jag kollade precis ut genom fönstret och kan ni tänka er?! Allting står kvar och väntar på mig, så nu får jag lyfta på rumpan.

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till En ”plockaundan-dag”

 1. maria65a skriver:

  Har du samma chef fortfarande med?

 2. pbloggen skriver:

  Du är rolig du!

 3. livsglimtar skriver:

  Prata inte om allt som står kvar och väntar på mig, hahaha hela mitt arbetsrum är proppat med ullgarn som jag håller på att sortera färgmässigt. Det ser ut, jag lovar och inte en käft kommer fixa det utom jag själv. 🙂

 4. livetslimbo skriver:

  Fördelen m att nyligen ha flyttat är att det inte är så mkt stök men jag har en punkterad cykel på min altan som jag gärna skulle vilja att ngn bara lagade punkan på. O så lite växter ska köpas men det får bli nästa helg för imorgon är Lillfisen här hela dag o ska sova över då hennes mor flyttar på måndagen. Solen gör underverk för humöret

 5. Elisabet Nilsson skriver:

  Och jag undrar så hur det är att vara bankanställd i dessa tider? Det är lätt att alla dras över en kam.

  • pbloggen skriver:

   Ja, i den aktuella banken kan det ju inte vara roligt att arbeta. Det spiller över lite på oss, med smått sarkastiska kommentarer och kunder som vill flytta. Vi pratar om det här kollegor emellan och försöker hålla oss så neutrala det går och inte åka med i kundernas klagosång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s