Rapsen

Jag kan aldrig se mig mätt på de gula fälten! Redan när det gröna börja skifta aldrig så lite i gult, börjar det spritta i mig.

Igår när jag kom hem från jobbet kände jag att jag bara ville vara tyst, stilla med mig själv och det som snurrade runt inuti. Där – i tanken – är det ju aldrig tyst. Kände att humöret var på väg att tippa över i det tjuriga. Just därför, och för att jag längtade efter rapsdoften, tog jag en timmes promenad. Till en början var den lite trög, tankarna kan ha samma effekt som motvind. Men så efter en stund höjdes blicken från marken och jag såg de vida fälten, hörde fåglar, upptäckte hästar.

Jag är en gående varelse. Som så ofta hinner jag ikapp mig själv på mina promenader och jag kunde själv konstatera att jag lät annorlunda på rösten när jag hem igen.

Naturen som plats för återhämtning, tänk om fler hade upptäckt den.

Imorgon blir det mer promenerande, då är det dags att träffa vandringsgänget igen. Det ser jag framemot.

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Rapsen

 1. maria65a skriver:

  Det är vad jag älskar med södra Sverige och som aldrig fanns där uppe. De stora odlade fälten och alla dess färger. Att se sånt gör mig lycklig.

 2. MarveW skriver:

  Så vackert. För mig är promenader en del av min mentala hälsa. Att få ta en promenad gör mycket gott.

 3. ylva öz skriver:

  Vad vackert! Saknar detta fr barndomen, de öppna fälten!

 4. Elisabet Nilsson skriver:

  Det spelar ingen roll hur jag mår, så mår jag bättre efter att ha varit utomhus .., antingen på promenad eller vid havet eller bara att sitta och titta på småfåglarna. Trevlig helg!

  • pbloggen skriver:

   Mmm… det behövs inte mycket för att man ska må bra. En kopp kaffe utanför dörren i solskenet, då stiger måbrakänslan. ❣️

 5. livetslimbo skriver:

  Senaste veckorna har jag börjat se på promenaden som ”medicin” för en hjärna som rusar av oro o katastroftankar. Det funkar faktiskt ganska bra. Lägger man därtill en vacker vy, då är det ju extra bonus.

 6. Jag skriver:

  Naturen är den bästa medicinen brukar jag tänka. Jag tror att det finns olika grader av hur tankar beter sig i hjärnan, en psykiater nämnde tanketrängsel och det tyckte jag stämde bra med vad som händer i en stressad och kanske ledsen hjärna. Andra dagar rör sig tankarna trögare och lugnare och tillåter en att koppla av. Tankarna som motvind var en rolig tanke och att hinna i kapp sig själv är ett gott resultat. Jag avundas er era rapsfält och böljande landskap. Vackra bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s