Skön dag

Tänk vilken skillnad det kan vara på att vakna en arbetsdag kontra en ledig dag. Imorse vaknade jag 06.07, och blev glad av tanken att jag skulle ut med vandringsgänget. Tassade upp, fixade kaffe och min frukost. Käre sambon kom också upp, trots att han hade sovmorgon. Ryggsäcken packades efter frukosten, salladen hade jag gjort iordning igårkväll för att slippa stress. Tog cykeln till tågstationen och åkte till Lund där söta A mötte upp med sin bil. Vidare till Landskrona och Borstahusen där gänget samlades. En något vimsig promenad tog sin början, boken som beskriver vandringen kan vara lite klurig att följa, men det löser sig alltid.

Dagens höjdpunkt var ett underbart koloniområde, som fick mig att längta efter en egen liten stuga. Rothoffs museikoloni var en ren överraskning för mig. Minuterna innan vi klev in i trädgården, hade den öppnat för säsongen och därinne bjöds vi på saft av rosenrips och små goda kakor med rabarber. Trädgårdsmästaren berättade om stugan och växterna i trädgården. Riktigt trevligt!

Med ett par kilometer kvar av vandringen, slog vi oss ner i hamnen och tömde våra ryggsäckar på matlådor.

Jag hittade ramslök precis innan vi hade promenerat klart. En liten familj gick runt och plockade längre in i skogen och det visade sig att det var blommorna de var ute efter. Nyfiken som jag är frågade jag vad de skulle göra med dem. ”De ska vi woka med ostronsås och lite soja” berättade kvinnan i sällskapet. Spännande!

Väl hemma igen slocknade jag i soffan. En perfekt ledig dag!

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Skön dag

 1. maria65a skriver:

  Härlig tur!
  Men ramslök… Minns när jag fick det med en grönsakslåda och inte fattade varför dom skickat med tulpanblad 🤭

 2. MarveW skriver:

  Det låter som både valt en fantastisk tur och en fin dag för vandringen. Jag har själv vandrar i området några gånger och nu blev jag förstås väldigt sugen på att resa dit igen.

 3. Anne skriver:

  Låter härligt och du har så rätt i inledningen, det är stor skillnad på när väckarklockan ringer för att något kul ska ske eller om det ”bara” är jobbet som väntar 🙂

 4. Tomtan skriver:

  Lät riktigt härligt. Försökte plantera Ramsjöskytt i stugan förra sommaren. Men den dog ihjäl sig….

 5. Corleonia skriver:

  Vad är det för bok ni vandrar efter – vad härligt med en vandring med vänner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s