Tio dagar senare…

Begravningen blev fin, sådär lagom som vi ville. Ingen flott kista, utan en enkel variant som pryddes av ett vackert bårtäcke som kyrkan lånar ut. ”Amazing grace” inledde stunden och ”Oh, helga natt” avslutade. Under hela min barndom och många år därefter, sjöng far just den sistnämnda under julfirandet. När hörseln så småningom blev alltför nedsatt slutade han sjunga, han kunde inte hålla tonen längre.

Efter ceremonin åkte vi hem till lilla radhuset, där vardagsrummet hade tömts på soffor och bord. Vårt gigantiska trädgårdsbord hade fått flytta in och dukats för 15 personer. Vackra linnedukar, ljust och blommor och min blå servis prydde bordet där familjen slog sig ner.

Tårar och skratt avlöste varandra och det blev en go stämning, precis så som även far hade velat ha det. Vi skålade för honom och minnen berättades. I helgen ska jag köra till kyrkogården och se på minneslunden där far ska ligga. Jag var 15 år när jag bestämde att den dag det är dags, ska jag ligga på en minneslund. Vi pratade mycket om det då – jag, mor och far, eftersom fars bäste vän dog plötsligt och alltför ung i en hjärtinfarkt. Det var en trygghet att kunna sitta på begravningsbyrån och ha allt klart för sig, vi behövde inte ta några nya beslut.

Och så plingar det i mobilen igen och det kommer bilder på en liten kille, idag elva dagar ung.

Nu ska jag trilla in i duschen och sedan bär det av till kiropraktorn i Malmö. Världen började snurra för mig i början av veckan och då är det hög tid att söka hjälp.

*P*

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tio dagar senare…

 1. Elisabet Nilsson skriver:

  Grattis till nytillskottet och till den kommande resan och att det sista med din pappa blev så fint!

 2. miatankar skriver:

  ”En gick och en kom”, så har nog många sagt genom tiderna. Inte så ovanligt att det blir så inom närmaste släkten. När min mamma dog, var min yngste knappt två månader gammal. Livet går vidare genom en ny generation. Livet är förunderligt.

  Det låter som ni hade en fin stund tillsammans efter begravningen. Så bra.

 3. Znogge skriver:

  Så skönt att det blev ett fint avsked. Även om det är tungt så betyder det mycket. Att samlas efteråt för att minnas i sorg och glädje betyder också mycket.

 4. livetslimbo skriver:

  Alltså, små bebisfötter… Sötare kan inget vara. Inte ens hundvalpar.
  Skönt också att fars ceremoni blev fin. Riktigt fin musik. Pampiga låtar.

 5. livsglimtar skriver:

  Skönt att begravningen och allt runt om är avklarat, ser så fint ut ert dukade bord och inget kunde vara bättre än att avsluta med lilla foten den rara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s