Godmorgon jetlag!

Vi är hemma igen, kom över bron från Danmark vid halv åtta fredagmorgon. Kärmor kom och mötte upp och gemensamt åkte vi hem till vårt. Här hemma tävlar växterna med varandra, rosor i drivor och stora, tunga pioner. Just trädgården hade jag längtat efter, det frodiga härliga. Dottern har försökt odla lite i Australien, men utan någon större framgång.

Nu gäller det att ställa om kroppsklockan och återta de åtta timmarna som det diffar på. I fredags kämpade vi på bra, alla intryck gjorde att vi faktiskt inte lyckades somna under dagen. Hjärnan processade och hjälpte ögonlocken att hållas uppe. Svåger och svägerska tittade in på lite kvällsmat och reseprat. Klockan 04.15 vaknade jag på lördagmorgon. Tjolahopp liksom! Kaffe och mackor, tidningsbläddring. Därefter var jag sugen på morgondopp och mAnnen hängde på, vi tog sommarbilen till Sibbarp och ni kan tro att det var alldeles underbart i vattnet. Sådär vid sjusnåret är det bara ”riktiga badare” som syns på bryggan. Alla lika saliga av upplevelsen. ”Detta är det bästa på hela dagen” sa en man i trettioårsåldern. ”Sen får dagen bara gå”. Jag konstaterade att dagen mest var en transportsträcka mellan doppen. ”Precis så” instämde han.

Bror och svägerska är nere hos mor under helgen, så vi överraskade dem efter badet. Lite morgonmosiga fixade de fram frukost och så fick vi en stund tillsammans. Jag älskar de där spontana mötena, de där man delar det man har och inte har förberett i evighet.

På kvällen var vi bjudna på 50-årsfest med Bondtema. Jag hade varit klok nog att tacka nej, eftersom jag visste att jag skulle vara på kant med klockan. Käre mAnnen valde att delta, det var hans lillebror som fyllde. Lite tråkig insåg jag väl att jag skulle framstå, men det bjuder jag på. Oändligt tacksam att kunna leverera kärestan iförd smoking på festadressen, sedan åkte jag hem och hasade runt i mina myskläder. Jag är inte gjord för såna tillställningar, så är det bara. Kallprat, kråmande i höga klackar och åtsmitande klänningar, kindpussar. Är jag lite fördomsfull?! 🤪 Varför heter det inte fördum, förresten? 🤔 Åt lite chips, linskakor och en majskolv. Kollade på tv, tror jag. Minns faktiskt inte. Lite tidigare under eftermiddagen, då åskan rullade och regnet vräkte ner, såg jag på en dokumentär om ”Funkiskungen” Eric Sigfrid Persson. Det är mer min grej.

Även idag vaknade jag lite efter klockan fyra, smög upp och bryggde kaffe. Gick ut för att hämta tidningen som inte hade kommit, njöt av den doftmättande luften och lyssnade en stund på humlesurr innan jag gick in igen. Skrev lite till en kvinna jag träffade på flyget från Singapore, hon var också vaken i ottan.

Elvakaffe med en bit vetelängd som jag hittade i frysen, har jag precis klarat av. Klockan är halv åtta. Ur led är tiden.

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Godmorgon jetlag!

 1. maria65a skriver:

  Märkligt det där man jet lag och hur det påverkar. Det låter som om livet är bra därborta i Skåne ❤️

 2. WoW skriver:

  Oj, skönt med fullspäckat program så du inte hinner sakna de där under så mycket!
  Hur länge håller det i sig tror du, själv påverkas jag noll av jet lag, i alla fall var det så förr…

 3. Corleonia skriver:

  Vad härligt och mycket intryck som ska processas förstår jag. Jetlag ja – det är nog olika för alla. Hoppas det är övergående snabbt så ni kommer i form igen. 🙂

 4. pysbloggen skriver:

  Sommarbil, vad är det för spännande bil? Och ja, du är klok som en bok!

 5. Elisabet Nilsson skriver:

  Och jag hänpnade över smoking till bondtema; ja, jag läste inte Bond, utan mer bonde. Sen förstod jag 🙂 Och jag är precis likadan och det är ljuvligt att vid väldigt vuxen ålder äntligen kunna säga nej, jag vill inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s