Dumma frågor och ärliga svar.

Han släntrar förbi min kollega, sedan mig och säger ”Godmorgon, allt bra idag?”

Reflexen i mig vill svara JA, men så hör jag ”Helt ärligt? Nej, det är inte alls bra idag” Han stannar upp och ser förvånad ut, något sveper över hans ansikte. Kan det vara osäkerhet?

På hans fråga om varför, svarar jag att det handlar om vårt samtal dagen innan och att jag inte vill prata om det just här och nu. Jag uppmanas att prata med honom, sedan – då när jag vill.

Samtalet vi hade haft dagen innan var konstigt. Han upprepade ett mantra flera gånger ”För din egen skull, så tänk på att…” Efteråt upplevde jag ett hot i orden. Jag presterar inte som förväntat och jag vet det. Jag arbetar från det att jag kommer på morgonen, tills det att jag går hem på kvällen. Men jag arbetar med fel saker. Kunderna är nöjda, men inte arbetsgivaren. Kanske skulle kunderna kunna bli ännu mer nöjda, om jag arbetade annorlunda?

Tio år till eller kanske åtta, tänker jag. Sedan ska jag styra min egen tid. Men så kan jag inte gå runt och tänka, det försurar mitt inre. Chefens mantra då? Vad menade han? Är jag under luppen?

Jag får ställa frågan idag, innan han försvinner på semester. Det är tveksamt att han själv tar upp ämnet.

Det är iallafall fredag och i helgen väntar kalas för barnbarnen och sedan middag tillsammans med mAnnen och Söta A. Sånt som ger energi. I andra änden sipprar den ut i form av rädsla; älskade barndomsvännen mår inte alls bra och jag är livrädd. Jag vill ha henne kvar länge till, men jag vet inte… På mitt vis hanterar jag det, hör av mig lite nu och då, skickar vardagsord och bilder på barn och barnbarn. Ger kärlek på distans och tänker på vad som är viktigt i livet.

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Dumma frågor och ärliga svar.

 1. maria65a skriver:

  Vad är det du förväntas göra? Sälja på kunder saker? Pensionssparande och liknande? Eller få dem att låna mer? Spara mer generellt? Jag känner mig helt ovetandes om hur man presterar på en bank. Jag trodde att det var ett servicearbete där man servar kunder.

  • pbloggen skriver:

   Visst är det ett serviceyrke, men samtidigt är ju företaget vinstdrivande. Vi förväntas skaffa nya kunder och ge dem god rådgivning. Att ”sälja på” känns förlegat i sammanhanget.

   • maria65a skriver:

    Hur skaffar du nya kunder? Står utanför och lockar in? Ringer upp random människor? Jag går bara in på banker där jag redan är kund. Jag har aldrig tänkt på hur banker fungerar.

    • pbloggen skriver:

     Jag tror att vi fungerar så generellt. Proaktivitet i olika former är viktigt. När jag läser din kommentar får jag en bild i huvudet, där jag står med flaggor och viftar på gågatan. 🤪

     • maria65a skriver:

      Jag med 😅 själv ska jag cykla till Handelsbanken i Kärrtorp idag och ta ut pengar på sonens sparkonto. Till honom 😊 det är aldrig någon personal där som försöker rådgiva mig men alla som jobbar där kanske får ha samtal med chefen…

 2. MarveW skriver:

  Det är bra att ni kan prata och att du pratar när det passar dig. Stå på dig! Beskriv vad du behöver och vill. Håller tummarna för ett bra samtal.

 3. Corleonia skriver:

  Prata med honom. Vad kan det vara som är problemet? Han kanske inte ser allt du gör?
  Ha en fin helg!

 4. Elisabet Nilsson skriver:

  Oj, inget trevligt att gå på svag is så där .Förhoppningsvis har han förklarat sig.

  • pbloggen skriver:

   Jag tog inte upp det mer. Nu har han semester och den här veckan får jag ta över ansvaret på kontoret. Jag hämtar kraft och kommer att känna av stämningen efter sommaren.

 5. pysbloggen skriver:

  Oj, trist med sånt samtal på jobbet, och så vansinnigt trist med din vän, men din vanligt är du så klok 💕

 6. Ann Vadsten skriver:

  Sådana luddiga kommentarer tär på en. Hoppas du fick svar så att helgen (som snart har passerat) blir/blev bra. Kram

  • pbloggen skriver:

   Jag avstod ifrån att ta upp det igen. Vi hade bra snack om annat och jag tänker att han trots allt bara är budbärare. Nu kör jag på och får se hur tongångarna blir till hösten.

 7. Znogge skriver:

  Det känns som om det är viktigt att det samtalet blir av. En olustig situation. Hoppas att det löser sig och att ni får pratat ut med varandra och i klarspråk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s