Vanligheten väntar runt hörnet

De sista skälvande semesterdagarna sveper sommaren in över Skåne. Vår planerade Österlentur blir lyckad. Jag hade bokat bord på Jord&bord, en försenad present till min älskade sambo. Svåger och svägerska som var på cykelsemester anslöt. Och vet ni?! Jag oroade mig för vad min svåger skulle tycka. Det där en liten del av personlighet som är dryg att dras med. Om han inte skulle uppskatta maten, då var det väl hans problem?! Nu infriades inte mina farhågor, snarare tvärtom. Maten uppskattades av alla fyra, platsen var mysig och personalen trevlig. Det funkar alltid att uppleva vällagad mat tillsammans med nyfikna matälskare.

Efter maten tog vi en liten sväng genom odlingarna på gården och jag drömde mig bort till ett annat liv, precis som mAnnen. Tänk att kunna odla mycket mer?! Jaja, det medför arbete, jag vet, men att drömma är gratis och bekvämt. Svåger och svägerska erbjöd oss att testa deras battericyklar tillbaka till Simrishamn. Det blev 1,5 mil längs vår fina kust med händer som krampaktigt höll i styret. Jag var inte helt övertygad om cykelns förträfflighet, men glad över att få testa.

På vägen hem från Simrishamn stannade vi till vid En liten bit av Medelhavet,en butik som alltid har varit stängd när vi har kört förbi. Gröna och svarta oliver och flaska olja fick följa med oss hem.

I fredags kom mina ”gamla klasskamrater” hit tillsammans med sina män. Det blev en toppenkväll med god mat, många skratt, lite kubbspel i vår mikroträdgård och en plötslig ”kärleksförklaring” från den kvinna som jag aldrig haft ”något eget” med. Jag och vår saknade Barndomsvän hade jag en systerrelation till, med ”Vännen vid sjön” en ”hoppsan – nu är vi båda singlar och vi gör nåt annat av livet-relation” med. När en av fyra faller bort förändras gruppdynamiken…

Klockan är halv nio och det är söndag kväll. Jag sitter i trädgården, lyssnar på fågelsång, smattrande flugor mot terrasstaket och en schäfers snarkningar. Dotterns hund stannar här tills imorgon. Tidigare idag var hela gänget här, dvs två döttrar och tre barnbarn. Det har plaskats i lilla poolen, ätits lunch och kvällsmat, stojats och stimmats.

För Yngsta blev avslutet abrupt och jag skjutsade henne och hennes ettåring till sjukhuset där ett ljumskbråck konstaterades hos den lille. Som tur är tycks han inte påverkad av det i nuläget, vi håller tummarna att det så förblir tills det blir tillfixat.

Imorgon jobb. Matlådan ska packas, ny bok stuvas ner i väskan, kläder plockas fram. Hej vardag!

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Vanligheten väntar runt hörnet

 1. maria65a skriver:

  Va? Gillade du inte cykeln? Det är samma modell som jag har.

  • pbloggen skriver:

   Det handlar inte om modellen, tror jag. Antingen Vespa eller muskeldriven cykel, tänker jag. Men det kan ju också vara en teknikfråga, dvs att man lär sig använda det lilla fordonet på rätt sätt.

   • maria65a skriver:

    Det tog mig ett tag innan jag ”lärde” mig cykeln. En cykel med elassistans – som den du har bild på – är ju muskeldriven till största delen. Idag körde jag långsamt och nyttjade assistansen en del men vanligtvis använder jag bara den som extra skjuts speciellt i uppförsbackar och då lir jag rejält svettig 🙂

 2. Elisabet Nilsson skriver:

  Låter som bäst! Hälsa Ystad när du åker till arbetet!

  • pbloggen skriver:

   Det ska jag göra! Igår var jag inte ute under lunchen, men tänker ta en sväng idag. Det är sommar i Ystad och mycket turister…

 3. pysbloggen skriver:

  Bra inställning!

 4. Soldansaren skriver:

  Man ska ju inte oroa sig så mycket för vad andra ska tycka, men det där är ju lättare sagt en gjort. Vad roligt att det blev lyckat i alla fall! Österlen verkar vara populärt denna sommar. Jag vet flera som åkt dit i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s