Det där livet…

Berg- och dalbanan vi alla åker, med mer eller mindre krängande vagnar, vi kallar det ju Livet. Ibland är det snällt, ibland står det som svartpeppar i näsan på en. Så planar det ut lite och jag hinner andas, vrida på huvudet och skåda vad som finns på olika håll.

Hörde en kund som hade åldersnoja på jobbet häromdagen och tyckte att det var förfärligt att ha blivit.. fyrtio tror jag att det var. Min impulskontroll höll mig kvar på stolen. Otacksamma människa, mumlade jag för mig själv. Att inte fylla år längre, är det något att trakta efter?! Korkade väsen…. Samma kväll sammanstrålade jag med Barndomsvännens båda systrar och två andra kvinnor på en italiensk kvarterskrog i Malmö. Vi skålade i bubblor för vår saknade vän, skrattade och torkade tårar om vartannat. Pratade i mun på varandra och blev tysta som genom ett trollslag ibland. Vi firade hennes födelsedag och det kändes så bra att få vara i ett gäng så fyllt av kärlek och vänskap. Vi hade alla stött på varandra några gånger genom åren, senast på begravningen. Det är något förlösande i att träffa vänner som älskat en och samma människa.

Jag hoppas att vi träffas snart igen, äter och dricker gott tillsammans och pratar om allt och inget. Tänk… jag som kände mig så ensam och bortglömd för bara några dagar sedan, fann mig plötsligt i ett sammanhang, njöt och fick energi.

Det svänger snabbt.

Ibland står jag liksom utanför och tittar in och så plötsligt är jag mitt inne i…

*P*

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Det där livet…

  1. pysbloggen skriver:

    Energi kan verkligen komma som ett trollslag, underbart och plötsligt.

  2. livetslimbo skriver:

    Ja nog sjutton vill jag bli äldre m tanke på alternativet. Krämporna lär jag få ta på köpet 😉. Skönt att få komma in i en värmande bubbla 💕

  3. Elisabet Nilsson skriver:

    Mycket igenkänning i dina inlägg. Tack för att du delar med dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s