En måndag

Uppförsbacke, det var känslan större delen av gårdagen. Det blir så ibland, med eller utan anledning.

Vi ska flytta, jag och mina kollegor. Alla vrår har synats, saker har sorterats, det mesta har slängts. Under många år har det samlats papper i kartonger, på hyllor, i skåp. Verksamheten kräver att en hel del arkiveras, men mycket har åkt rakt ner i stora sekretesskärl.

Vårt arbetssätt har förändrats och kommer att förändras mycket framöver. Digitalisering – ja, ni vet va? Funderingar kring vad det kommer att göra med personalen, olika roller. Jag funderar ofta på sånt, vad som händer med människan, om oron hon kan känna. Vi tar en dag i taget och ser framemot ny fräsch lokal på ett annat torg i stan.

Igår avtackades en kollega med blommor och present. Själv hade hon med sig ett fång av rosor och gav oss alla varsin liten bukett. Till var och en hade hon skrivit en personlig hälsning. Så omtänksamt, fint och annorlunda!

På kvällen kom tunga nyheter, då vi fick reda på att bonussonen fått diagnosen MS. Det kommer att ta ett tag att ta in…

*P*

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till En måndag

 1. Hondjuret skriver:

  Så tråkigt med bonussonen! Förstår att det sätter igång mycket… Stora kramar! ♥️

  • pbloggen skriver:

   Ja, det har blivit många frågetecken. Hur illa är det? Vi kan ju inte träffas eftersom han inte bor här i Sverige. Tack för omtanken!

 2. MarveW skriver:

  Mycket tungt under dagen. Så fint med kollegans uppskattning men så tungt med bonussonens besked. Hoppas att han får den vård och hjälp han behöver.

 3. Corleonia skriver:

  Många får nog ändrat arbetssätt och jag tänker att det även ger möjligheter även om det ger rädslor för det okända.

 4. siggenilsson1 skriver:

  Ibland visas någon reklam i tv där en chef i ett kontorslandskap ropar till en kvinna att hon ska lyssna .., hon ska komma och förresten kan hon ta med sig sina saker. Man förstår att hon måste sluta. Jo, det är nog för ett fackförbund reklamen gäller. Jag tycker att den kvinnan agerar så bra. Man ser oron i hennes ansikte ..”jag ..?” Det kan jag tänka på i dessa digitala och föränderliga tider. Det gäller ju även i butiker. Om några år .., finns där några kassörskor alls i t.ex. livsmedelsaffärerna?
  Och din bonusson .., sicket elände! Hoppas att det blir en mildare variant. Jag har haft kollegor som jag inte ens visste att dom hade MS.

  • pbloggen skriver:

   Den reklamsnutten har jag inte sett, men den verkar beskriva verkligheten.
   Det går undan nu. Vi får se vad det leder fram till. ❣️

 5. livetslimbo skriver:

  Livet liksom. Det rör sig hela tiden o så MS, nä fan det var ledsamt att höra. Hoppas han får bra bromsmediciner. Jag läste nånstans att det har gått lite framåt på området. ❤️❤️❤️

 6. pysbloggen skriver:

  Varför får livet inte bara vara bra? Här funkar alt ena dagen, för att sen kullkastas av nåt oväntat, och så håller det på. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s