Tystnad

Kylskåpssurr och urdrucken kaffekopp. I lilla huset är det bara jag just nu, när mAnnen gått ut i trädgården för att påbörja dagens projekt – iordningställande av uteplats. Takskägget ska borstas rent från vildvinets framfart, sedan ska det målas. Slutligen är tanken att en markis ska komma på plats, något jag har skjutit på framtiden ett par år nu och plötsligt är den här – Framtiden.

Jag sitter och glor rakt fram, lyssnar på tystnaden och njuter. Yngsta med son är hos Äldsta under helgen och hur mycket jag än älskar dem, så är det skönt med lugnet, det efterlängtade. Arbetsdagarna bjuder på mycket ljud, då det pratas i telefon runtom mig precis hela tiden. En radio står alltid på. Ibland vill jag försvinna in under en ostkupa och stanna i min egen värld, avskärmad. Men jag är ju värdelös på att avskärma mig, att hålla fokus på mitt. Jag studsar upp och ner och svarar i porttelefonen, där förvirrade kunder ringer på. Häromnatten vaknade sambon av ett vresigt ”Då reser jag mig väl upp IGEN då!”. Jag berättade för kollegan om mitt sömnpratande och hon tog upp det med övriga på arbetsplatsen. ”Inte ska P’s man vakna av det där mitt i natten? Vi måste hjälpas åt här under dagarna, så att P inte behöver drömma om jobbet!” Hon är en härlig kollega.

Rumpan känns lite lätt avdomnad efter 1,5 timmes sittande på köksstolen. Klockan är strax åtta och det är väl dags att hugga tag i dagen? Plocka undan, dammsuga, mata tvättmaskinen, ge Morsdagsorkidén en kruka, fundera över vilka kompisar mina nyplanterade rosor ska få. Kanske åka ut och ta ett dopp i havet, det älskade? Vad gör du idag?

*P*

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Tystnad

 1. pysbloggen skriver:

  Kylskåpssurr, finns något härligt i det, du hittar så bra ord. Jag har svårt sortera bort hörselintryck, allt bara strömmar in i öronen och tar plats. Därför älskar jag mina brusreducerande hörlurar. Och att jobba hemifrån.

  • pbloggen skriver:

   Ja, jag kan förstå att du trivs med hemmajobbandet. Tyvärr är det inte något alternativ för mig, men jag ska kolla om jag kan kan undan någon stund under dagen och sitta för mig själv.

 2. WoW skriver:

  Vattnar, sedan blir det gräsklippning 🌸

 3. walkaboutsweden skriver:

  Idag – för första gången i år så intogs kaffe och knäckemacka på ”nya” uteplatsen. Innan var det singel på marken, nu har maken lagt lite överblivna trädgårdsplattor som underlag istället.
  Solen lyste på min rygg och fåglarna sjöng i kapp med varandra.
  Vinkade åt grannarna som också tog vara på morgonsolen på sin altan.
  Efter det lite städning. När utomhusprojekt pågår så blir det lite eftersatt med städningen inne.
  Åkte till affären och handlade lite mat inför morgondagens besök av son m familj.
  11-kaffe.
  O.s.v.

  • pbloggen skriver:

   Vilken fin dag! Just det där att sitta ute och äta frukost, så efterlängtat! Oj, vad ni har fixat och donat där hemma, så roligt att få fint!

 4. Corleonia skriver:

  Jag har varit till äldste sonen och hans familj och gillat. Även jag fick färg på axlarna. 🙂 Det ger glädje och energi att komma iväg så där. Hoppas du får hjälp med det som stör så du får sova gott på natten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s