Ö-helg

Det mest annorlunda den här sommaren är att min dotter bor här hemma med sina barn. Treveckors babyn är det inga problem med, hon äter och sover. Jag förundras över hur lätt det är att trösta henne om hon inte är riktigt nöjd med tillvaron. Inte gör det ont i varken livmoder eller något annat inuti när hon skriker. Det gjorde det när det var mina döttrar som grät. Nu är jag lugn, sjunger och gungar tills den lilla tystnar. 

Värre är det med hennes storebror. Det är svårt att parera humörsvängningarna där och jag rannsakar mig själv om vad det är som kramar musten ur mig så. Det är ju oron om var det här ska ta vägen. Kommer medicinen att hjälpa? Hur kommer att han må framöver? Hur kommer han att utvecklas? Det här sliter på oss alla. Just därför åkte jag och mAnnen iväg över helgen. Vi är ju ganska låsta här annars och umgås inte på det sätt vi brukar. Den här sommaren får gå till detta. 

Målet för vår lilla färd var Björkö, där mAnnens dotter bor. Vi kom upp där sent torsdag eftermiddag, bjöds på nyfångad makrill härligt knaperstekt tillsammans med nypotatis och god sås. Sambodotterns kompis anslöt och vi hann ta rtt glas vin ihop innan vi begav oss till den lokala restaurangen, där det bjöds på allsång. Jädrar vilken stämning det blev. Musiken blandades med lite quiz och vi släppte hemmastressen och njöt i kvadrat.

 

En fot är min. Gissa vilken!

Vissa var redo för fest och dans, jag själv hann inte ens dra av strumporna som hade gjort sig bättre till arbetsdressen tidigare under dagen. 

Ljuvlig vy att vila ögonen på när vi gick hem på kvällen.

Fredagen spenderade jag mest i ensamhet, promenerade på ön, låg på en bänk vid havet och slöade. Väcktes ur min slummer av ett par som höll på med geocaching. Introducerades i deras intresse och deltog en stund i letandet. 😉

På kvällen blev det mat och vin igen och sedan var det dags för utgång. Vad?! Händer väl aldrig? Jodå, nu var det dags för coverbandet No tjafs. En galen blandning av låtar, allt från AC/DC till Carola. 😳 Bra, roligt och ett härligt drag. Nytt för mig var teckentolkning, intressant! 


Lördagen bjöd på hällregn och vi ägnade dagen åt att läsa och ta det lugnt. För ovanlighetens skull lyckades jag läsa i timmar. Underbart! Solen visade sig en stund på kvällen och då slängde vi oss på cyklarna och körde till en härlig vik där vi tog ett dopp. Lycka! 

Jag hade absolut kunnat vänja mig vid detta.

Ett dopp i det blå…


Nu är vi hemma igen. Lilla svårmodet som ofta hemsöker mig efter trevligheter har både kommit och gått. Många tankar likaså, men erfarenheten har lärt mig att låta sånt landa och vila i mig en stund. Sedan lättar det. 

Har jag sagt att jag vill leva och bo vid havet förresten? 😉

*P*

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Ö-helg

 1. Anneri skriver:

  Härliga foton – lika härliga som jag uppfattar att din helg varit. En behöver sådana helger ibland 🙂

 2. Maria skriver:

  Låter som du fick en dos av precis vad du behövde. Fina bilder och vem skulle inte kunna vänja sig vid att bo vid havet?

 3. WoW skriver:

  Ser hemmavant ut, och vackert!
  Skönt att kunna komma ifrån och koppla av 😍

 4. pysbloggen skriver:

  Livet är onekligen en berg-ochdalbana.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s